Gorka Izagirre trotseert hoosbuien en wint Gran Trittico Lombardo Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Gorka Izagirre trotseert hoosbuien en wint Gran Trittico Lombardo

Gorka Izagirre trotseert hoosbuien en wint Gran Trittico Lombardo

Gorka Izagirre heeft een regenachtige eerste editie van de Gran Trittico Lombardo gewonnen. In een chaotische slotfase demarreerde de renner van Astana uit de kopgroep, waarna hij zijn solo succesvol kon voortzetten tot de finish.

Nieuwe wedstrijd, een ouderwets patroon: ook in de Gran Trittico Lombardo kon men op een bekend scenario rekenen met een relatief kleine kopgroep die een grote voorsprong mocht pakken op het peloton. Vijf renners sprokkelden in de beginfase van de wedstrijd al snel negen minuten voorsprong bij elkaar. Onder hen waren Oscar Riesebeek en Quinten Hermans. Het baarde het peloton kennelijk weinig zorgen.

Het regende de hele dag in Lombardije en die gooide flink wat roet in het eten. Niet alleen voor de renners in het peloton, waarin enkele valpartijen te noteren vielen, maar ook voor de kijkers die geen live-beelden meer konden ontvangen. Intussen werd er ondanks het belabberde weer gewoon verder gekoerst.

Izagirre maakt gebruik van chaos en zet solo in

Op één van de beklimmingen van de dag was het Gianluca Brambilla die de knuppel in het hoenderhok gooide en een aanval plaatste. Hij kreeg direct Michal Kwiatkowski en Vincenzo Nibali in zijn wiel. De deelname van de Siciliaan aan deze wedstrijd was nog een tijdje onzeker, nadat hij een handblessure had opgelopen bij een val in de Strade Bianche. De boel scheurde daaropvolgend uit elkaar.

Onder meer Greg Van Avermaet, Alessandro De Marchi, Izagirre en Jan Polanc maakten de overstap naar het kopgroepje. Terwijl het chaos troef was, was het Izagirre in de slotronde die het hazenpad koos in een afdaling, zijn specialiteit. De Marchi moest orde op zaken stellen voor kopman Van Avermaet en zette zich op kop van het groepje.

Het gat kreeg men echter niet dicht. Izagirre bouwde zijn voorsprong uit naar twintig seconden. Vanuit de achtergrond wist men niet meer in de buurt te komen van de natgeregende Bask. In zijn eentje reed hij richting de finishstrook, waar hij zijn handen al ruim voor de lijn in de lucht mocht gooien. Ploeggenoot Alex Aranburu eindigde op de tweede plek, net voor Van Avermaet. (Foto: Sirotti)

Uitslag Gran Trittico Lombardo 2020

1. Gorka Izagirre
2. Alex Aranburu + 0.27
3. Greg Van Avermaet "
4. Michal Kwiatkowski "
5. Vincenzo Nibali "
6. Alessandro Covi "
7. Nicola Bagioli "
8. Louis Vervaeke + 0.28
9. Alessandro De Marchi + 0.30
10. Jhonatan Narváez + 1.01

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws