Halvorsen met '95 procent zekerheid' op weg naar het sprintgeweld in Giro Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Halvorsen met '95 procent zekerheid' op weg naar het sprintgeweld in Giro

Halvorsen met '95 procent zekerheid' op weg naar het sprintgeweld in Giro

Kristoffer Halvorsen rijdt in 2020 waarschijnlijk meteen de Giro d'Italia voor zijn nieuwe ploeg EF Education First. De van Team INEOS overgekomen sprinter maakt daarmee zijn debuut in een grote ronde.

Halvorsen werd in 2016 nog zo glorierijk wereldkampioen bij de beloften. Ploegen stonden in de rij om hem te contracteren. Het was INEOS dat de strijd om zijn handtekening won en een toekomst met vele spurtzeges leek op komst voor de jonge Noor. Uiteindelijk zou het bij het winnen van een etappe in de Herald Sun Tour en in zijn eigen Ronde van Noorwegen blijven. Bij EF Education First begint Halvorsen aan een nieuw avontuur, met '95% waarschijnlijkheid' de Giro d'Italia, meldt het Noorse Procycling.

Bij INEOS kreeg Halvorsen geen kans in de grote rondes. Logisch, omdat de ploeg zich volledig richt op het winnen van de klassementen. Nu in een andere ploeg verwacht Halvorsen eindelijk een grote ronde te rijden. 'Iedereen weet dat bij INEOS alles draait om de Grote Rondes. Je krijgt hier meer kansen. We hebben verschillende sterke, snelle en ervaren renners, perfect om de sprint aan te trekken' verwijst Halvorsen onder andere naar de Belg Jens Keukeleire en de Nederlander Moreno Hofland. 'Nu is het belangrijk om elkaar te leren kennen en tot een gezamenlijke strategie te komen. Uiteraard zal ik het daarna zelf moeten uitmaken.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws