Herrada klopt Bardet in rechtstreeks duel in Mont Ventoux Denivele Challenge Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Herrada klopt Bardet in rechtstreeks duel in Mont Ventoux Denivele Challenge

Herrada klopt Bardet in rechtstreeks duel in Mont Ventoux Denivele Challenge

Jesus Herrada heeft de allereerste Mont Ventoux Denivele Challenge gewonnen. In de eendaagse koers naar en op de befaamde Mont Ventoux was de renner van Cofidis de sterkste. Hij en Romain Bardet vochten voor de zege en klopte de Fransman in de laatste kilometer.

Brice Feillu, Alexander Aranburu, Remy Rochas, Angelo Tulik en Mario Gonzales Salas vormden de kopgroep van de dag. Ze kregen een paar minuten voorsprong, maar werden professioneel aan het lijntje gehouden in aanloop naar de Mont Ventoux. Daar ontbrandde de koers. Brice Feillu, Alexander Aranburu, Remy Rochas bleven in de kopgroep over na de voet van de Mont Ventoux. AG2R nam de kop van het peloton over van Cofidis op 15 kilometer van de streep en dat zorgde voor een grote schifting. Op 14.5 kilometer van de streep werd ook de laatste vluchter, Aranburu, ingelopen.

AG2R legde namens Romain Bardet het peloton een moordend tempo op met de hele ploeg, maar toch wist Sergio Samitier op 13.5 kilometer van de streep te ontsnappen uit het peloton. Op 12.7 kilometer van de streep werd hij echter alweer ingerekend. Het tempo bleef hoog en één voor één gingen de mannen in het peloton eraf. Op 8.6 kilometer van het einde was Tony Gallopin de laatste die na enorm beulswerk wegstuurde voor de neus van Bardet en was het man tegen man. Op dat moment zat er nog maar drie man in het wiel: Rein Taaramae, Jesus Herrada en Adrien Guillonnet.

Bardet vs. Herrada

Bardet gaf er meteen een klap op en kreeg alleen Herrada mee in zijn wiel. Ze reden samen naar boven, terwijl Taaramae nog een beetje bleef hangen. Toch reed het duo langzaam maar zeker weg bij de Est. Daarachter klonterden wat renners samen. In de laatste twee kilometer bestookten de twee elkaar. Vooral Bardet was actief, maar kreeg Herrada niet los.

De twee pokerden erop los en Herrada gaf er in de laatste 500 meter een klap op. Bardet leek te kunnen volgen, maar brak een paar meter later toch. De Spanjaard wist zodoende de eerste Mont Ventoux Denivele Challenge op zijn naam te schrijven en zette topfavoriet Bardet toch wel te kijk. De AG2R-renner was dé te kloppen man. (Foto: Sirotti)

Uitslag Mont Ventoux Denivele Challenge

1. Jesus Herrada
2. Romain Bardet +0.09
3. Rein Taaramae +1.12
4. Julien El Fares +1.38
5. Elie Gesbert +2.24
6. Javier Moreno Bazan +2.29
7. Pierpaolo Ficara +2.40
8. Oscar Rodriguez +2.43
9. Tony Gallopin +2.52
10. Jhon Darwin Atapuma +2.58

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws