Romain Bardet

Romain Bardet is een Franse wielrenner, die voornamelijk bekend staat om zijn klimkwaliteiten. In 2021 komt hij uit voor Team DSM. In de Leiderstrui houdt al het nieuws rond hem bij en beschrijft tevens zijn biografie.

Romain Bardet

Bardet maakte in 2012 zijn debuut in het profpeloton bij AG2R La Mondiale, waarna het al snel duidelijk werd dat hij over de kwaliteiten beschikte om in grote rondes te kunnen schitteren. Bij zijn eerste twee deelnames in de Tour de France werd hij direct vijftiende en zesde. Gekenmerkt door zijn aanvallende rijstijl en durf in de afdalingen wist hij tevens etappeoverwinningen in de ronde van zijn thuisland te boeken.

Uiteindelijk wist Bardet twee keer op het podium in Parijs te komen. In 2016 eindigde hij tweede, weliswaar op grote achterstand van eindwinnaar Chris Froome, en een jaar later bezette hij het derde podiumplekje. Ondanks de grote druk van de Franse fans wist hij zich niet te kronen tot eindwinnaar. De druk leidde ertoe dat Bardet zich steeds vaker op andere dingen ging focussen. Hij nam deel aan de Giro d'Italia en wist ook nog een bolletjestrui in de Tour de France te winnen.

Bardet opent nieuw hoofdstuk bij Team DSM

Na jarenlang trouw te zijn geweest aan AG2R besloot de Fransman in 2020 om het roer om te gooien. Hij ging in op een aanbod van Team Sunweb, vanaf 2021 Team DSM, waar hij sinds het begin van 2021 voor rijdt. Voor die ploeg won hij in zijn eerste jaar een rit in de Vuelta, om zich in 2022 weer te focussen op de Tour de France. 

Romain Bardet Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties