Jakobsen zegeviert in GP Monseré na overtuigend ploegwerk Deceuninck Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jakobsen zegeviert in GP Monseré na overtuigend ploegwerk Deceuninck

Jakobsen zegeviert in GP Monseré na overtuigend ploegwerk Deceuninck

Fabio Jakobsen heeft de Belgische eendagswedstrijd GP Monseré op zijn erelijst bijgeschreven. De Nederlandse kampioen overtuigde met een machtige sprint na een perfecte spurtvoorbereiding van zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step.

Waar het coronavirus de afgelopen week leidde tot de afgelasting van het Italiaanse voorjaar, gaan de wedstrijden in België vooralsnog gewoon door, zo ook de GP Monseré. Het parcours van de wedstrijd bestaat uit tien plaatselijke rondes van 18,9 kilometer. De ronde kent met de Hooglede (0,6 km aan 3,2%) en de Gitsberg (0,5 km aan 2,6%) twee korte klimmetjes, waar de aanvallers het de sprinters lastig kunnen maken.

Deceuninck-Quick-Step was met Fabio Jakobsen en Álvaro Hodeg de ploeg met de twee topfavorieten in huis. Naast de ploeg van de Nederlands kampioen, stonden er met Lotto Soudal en BORA-hansgrohe nog twee WorldTour-ploegen aan de start. Zij hadden echter geen sprinter in de ploeg, dus moesten ze net als de meeste andere ploegen de aanval zoeken.

De aanval zoeken, dat is iets wat drie renners deden na een zware openingsfase in slecht weer. De Nederlander Jens van den Dool vormde samen met de Belg Lionel Taminiaux en de Duitser Justin Wolf de kopgroep van de dag. Taminiaux, die een goede GP Samyn reed, besloot echter de teugels los te laten. Hij liet zich ogenschijnlijk express terugzakken naar het peloton.

Koers op slot

Het feit dat het drietal op kop een duo werd, droeg zeker niet bij aan de amusementswaarde van de wedstrijd. Op deze manier was de ontsnapping heel gemakkelijk te controleren voor de ploegen van de sprinters. Pas op dertig kilometer van de finish, Wolf had Van den Dool toen al geslost, roerden de grote ploegen BORA-hansgrohe en Deceuninck zich.

Sterke beren als Daniel Oss begonnen zich te roeren, wat voor enige schifting zorgde. Er werd echter niet doorgezet, waardoor het hele peloton weer in elkaar klitte. Een massasprint leek onafwendbaar. Deceuninck-Quick-Step was constant aanwezig aan het front van het peloton, controlerend in dienst van hun sprinter Jakobsen.

Ook de laatste passages van de Hooglede en de Gitsberg konden niet echt spanning brengen. Jakobsen hoefde enkel zijn ploegmaten te volgen en werd in een zetel naar de meet gebracht door onder meer Florian Sénechal en Shane Archbold. Het enige wat de Noord-Hollander hoefde te doen, was aanzetten met zijn machtige dijen. Timothy Dupont en Alfdan De Decker completeerden het podium. (foto: Sirotti)

Uitslag GP Monseré 2020

1. Fabio Jakobsen
2. Timothy Dupont
3. Alfdan De Decker
4. Luca Mozzato
5. Thomas Boudat
6. Boris Vallée
7. Florian Sénechal
8. Christophe Noppe
9. Oscar Gatto
10. Enzo Wouters


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws