Jumbo-Visma bevestigt komst Dekker: 'Hij is een talentvolle sprinter' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jumbo-Visma bevestigt komst Dekker: 'Hij is een talentvolle sprinter'

Jumbo-Visma bevestigt komst Dekker: 'Hij is een talentvolle sprinter'

David Dekker is de tweede aanwinst van Jumbo-Visma voor volgend seizoen. Dat bevestigt de ploeg in een persbericht. De zoon van ex-renner Erik Dekker maakte aan het begin van het seizoen al veel indruk met een derde plaats in de profkoers Le Samyn.

Naast zijn podiumplek in Le Samyn reed Dekker ook naar de winst in de nationale koersen de Ster van Zwolle en de Dorpenomloop Rucphen. De overstap naar de Nederlands WorldTour-ploeg is een droom die uitkomt voor de jonge Nederlander. 'Ik ben erg blij dat ik bij Team Jumbo-Visma heb getekend. Momenteel is deze ploeg één van de betere teams in de WorldTour. Ik denk dat ik optimaal gebruik kan maken van de faciliteiten die Team Jumbo-Visma biedt om de beste wielrenner te worden binnen mijn mogelijkheden.'

Dekker staat bekend als een goede sprinter en klassieke renner. Bij Jumbo-Visma wil hij vooral nog sneller worden. 'Ik hoop me de komende jaren te kunnen focussen op het sprinten. Van een grote sprinter als Dylan Groenewegen kan ik veel leren.'

Zeeman: 'Hij gaat veel kansen krijgen'

Sportief Directeur Merijn Zeeman is in zijn nopjes met de komst van Dekker. 'Dit voorjaar is hij bij SEG Racing Academy definitief doorgebroken met goede prestaties in de weinige koersen die zijn verreden. We denken dat hij een talentvolle sprinter is, die in onze structuur rustig kan doorgroeien. Hij gaat veel kansen krijgen. De afgelopen jaren hebben wij als team veel geleerd van het opleiden van Dylan. Daar kan David van profiteren.' (Foto: Instagram David Dekker)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws