Jumbo-Visma ruilt: Bennett naar de Tour, niet volledig fitte De Plus rijdt Giro Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Jumbo-Visma ruilt: Bennett naar de Tour, niet volledig fitte De Plus rijdt Giro

Jumbo-Visma ruilt: Bennett naar de Tour, niet volledig fitte De Plus rijdt Giro

Team Jumbo-Visma vervangt Laurens De Plus voor de komende Tour de France voor George Bennett. Dat vertelt sportief directeur Merijn Zeeman in de Jumbo-Visma podcast Every day riding. De Plus is niet fit genoeg om in de Tour op topniveau te fietsen.

Jumbo-Visma had als plan om met de eind vorig jaar al beoogde Tourploeg richting Frankrijk te gaan. Dat is met kopmannen Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, met hardrijders Tony Martin en Wout van Aert en verder Robert Gesink, Sepp Kuss en dus De Plus. De Belg wordt vervangen, omdat hij nog altijd die optimaal hersteld is van de maagproblemen die hem begin dit jaar al uit de UAE Tour haalden.

Voor Bennett lonkt nu een rol als helper in de Tour, terwijl hij door Jumbo-Visma zou worden uitgespeeld als kopman in de Giro d'Italia. De Plus krijgt nu de kans om zich te laten zien in Italië, waar Dylan Groenewegen als sprinter wordt uitgespeeld. Ook Antwan Tolhoek gaat naar de Giro. Net als De Plus krijgt hij een vrije rol, nu Jumbo-Visma zonder uitgesproken kopman naar de Giro gaat in oktober.

Zeeman: 'Bennett is heel enthousiast'

Zeeman benadrukt dat Bennett 'heel enthousiast' is om naar de Tour te gaan. 'George heeft heel duidelijk voor ogen waar we het voor doen. Hij vindt het een enorme uitdaging om met dit team naar de Tour te gaan en daar zijn bijdrage voor te leveren.' (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws