Antwan Tolhoek

Dit is de pagina van wielrenner Antwan Tolhoek. De Zeeuwse renner van Jumbo-Visma behaalde zijn grootste overwinning in 2019 in Zwitserland. Hij won daar de zesde etappe, een bergetappe. 

Antwan Tolhoek

Antwan Tolhoek is zoon van oud-prof en leerde wielrennen bij Rabobank

In 2016 won hij in diezelfde Ronde van Zwitserland de bergtrui. In 2020 was hij voorbestemd om kopman George Bennett te helpen in de bergen van Italië. Tolhoek is de zoon van oud-prof Patrick Tolhoek. Zijn vader uit Yerseke reed in 1989 en 1990 de Tour de France en werd in 1998 Nederlands kampioen mountainbiken.

In 2015 reed Tolhoek tijdens zijn stageperiode bij het Rabobank Development Team de Arctic Race of Norway. Hij werd vierde in het jongerenklassement. Na een tussenstap bij Roompot-Oranje Peloton, de ploeg waar hij voor reed toen hij door de achterruit van een auto klapte, streek de Yersekenaar in 2017 neer bij Team LottoNL-Jumbo. Namens die ploeg debuteerde hij in 2017 in de Ronde van Spanje. In 2018 stond hij aan de start van de Tour de France. 

Tolhoek is geen veelwinnaar, maar heeft een aantal mooie ereplaatsen bijeen gefietst. Zo eindigde hij als tweede in de Japan Cup van 2018, werd hij vierde in het eindklassement van de Tour of Guanxi in 2019 en finishte hij als tweede in de algemene rangschikking van de Ruta del Sol in 2021. Bovendien wist de in 1994 geboren Tolhoek al eens twaalfde te worden in de Ronde van Lombarije (in 2020). 

Fysiek malheur maakt transfer naar Trek-Segafredo nog geen succes

Tolhoek kwam tot en met 2021 uit voor de Nederlandse ploeg. Daarna maakte hij in 2022 de overstap naar Trek-Segafredo, de ploeg van onder meer Bauke Mollema. Die transfer heeft hem naar eigen zeggen goed gedaan, ondanks dat hij in 2022 een teleurstellend jaar kende. Aan een valpartij in de Ronde van Polen hield de Zeeuw namelijk enkele breuken over. Bovendien kampte hij in 2021 al met een beknelde liesslagader, waardoor hij lang niet kon fietsen. 

 
 

 

 

 

Antwan Tolhoek Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties