Kittel: ‘Het winnen van de groene trui zou mijn keuze niet hebben veranderd’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Kittel: ‘Het winnen van de groene trui zou mijn keuze niet hebben veranderd’

Kittel: ‘Het winnen van de groene trui zou mijn keuze niet hebben veranderd’

Eind augustus 2019 maakte Marcel Kittel bekend dat hij ging stoppen met professioneel wielrennen. Sindsdien is de nodige tijd voorbij gegaan, dus dacht Sporza: het is een goed moment voor een Facebook-live gesprek. In het gesprek wordt de Duitse sprintbom met de nodige vragen bestookt.

Over de vraag of hij nog wielrenner zou zijn geweest als hij de groene trui in de Tour de France van 2017 had gewonnen, moet Kittel even goed nadenken. In die Tour kwam hij in de zeventiende etappe zwaar ten val en moest hij de ronde in de groene trui verlaten. Het was met de diskwalificatie van Peter Sagan, eerder in de Tour, zijn grootste kans op de puntentrui. Toch is Kittel positief over die Tour. ‘Ik kijk met een heel goed gevoel terug op die Tour. Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik af moest stappen. Mijn kans op de groene trui was voorbij. Maar dat is niet erg, want ik weet dat het mijn grootste kans was. Dus ik denk niet dat het een verschil had gemaakt bij mijn keuze om te stoppen.’

Kittel: 'Quick-Step was dé perfecte ploeg voor mij'

Kittel ontwikkelde zich tot topsprinter bij de verschillende voorgangers van Team Sunweb, waarna hij door onenigheid met de ploeg naar Quick-Step Floors (nu Deceuninck-Quick-Step) vertrok. Later zou hij zijn carrière afsluiten bij het inmiddels gestopte Katusha-Alpecin. Kittel kijkt positief terug op zijn tijd bij alle drie ploegen, maar lijkt toch wel een duidelijke voorkeur te hebben. ‘Ik heb genoten van mijn tijd bij alle ploegen waar ik gereden heb. Bij Giant-Shimano ben ik opgegroeid. Helaas was het op het einde niet meer zo leuk samen, maar ik kijk op die tijd nog steeds positief terug. Quick-Step was daarna de perfecte ploeg voor mij. De menselijke kant was daar honderd procent goed. Maar ook sportief was het daar op een hoger level dan bij de andere ploegen waar ik gefietst heb’, looft Kittel de ploeg van Patrick Lefevere.

Hoewel Kittel momenteel economie studeert aan de universiteit, heeft hij nog geen duidelijk beeld van wat hij in de toekomst wil doen en daarvoor neemt hij dan ook zijn tijd. ‘Of mijn studie drie of vier jaar duurt maakt niet zoveel uit. Ik heb nog andere dingen die ik graag wil doen in de sport, en ook tijd doorbrengen met mijn familie is nu belangrijk.’ Overweegt hij ook een functie in het wielrennen? ‘Dat is iets waar ik nu nog geen ja of nee op kan antwoorden. Misschien later.’ (Foto: Sirotti, 2017)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws