Lampaert over de geheimen van zijn tijdrit: 'Dat nummer op repeat' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Lampaert over de geheimen van zijn tijdrit: 'Dat nummer op repeat'

Lampaert over de geheimen van zijn tijdrit: 'Dat nummer op repeat'

Een tijdrit win je volgens Yves Lampaert in de weken voorafgaand aan de wedstrijd. Dat vertelt de Belgische hardrijder in gesprek met Het Nieuwsblad. Daarbij vertelt hij ook nog een aparte gewoonte te hebben bij zijn inspanningen.

Lampaert ontwikkelde zich in de loop der jaren tot specialist in het tijdrijden. Een juiste voorbereiding is volgens hem hét geheim om een gooi te kunnen doen naar de zege in een race tegen de klok: 'Tijdens de rit gaat iedereen vol gas, dus hangt alles van details af. Je gaat niet plots dubbel zo snel rijden als een andere coureur.'

Hij wijst naar zijn landgenoten Victor Campenaerts en Remco Evenepoel: 'Zij zijn daar nog wat fanatieker in. Alles is op de minuut opgebouwd. Dat hele schema klopt als een bus. Eten afwegen, de warming-up, geen seconde te kort of te lang, je positie en je wattages. Daar maak je het verschil.' Lampaert verklapt in aanloop naar een kampioenschap het parcours om die redenen ook zo'n zeven keer te verkennen.

Lampaert: 'Dat is op repeat'

Volgens Lampaert is het niet eenvoudig om een uur lang je snelheid vast te houden. Toch heeft hij een trucje gevonden waardoor het hem wel lukt. 'Hopeloos van Will Tura spookt op dat moment door mijn hoofd. En dat stopt niet, dat is op repeat. De hele dag! Vreemd genoeg gaf dat ook rust. Alles leek net iets sneller te passeren op die manier. Dat liedje schiet nu nog steeds regelmatig door mijn hoofd tijdens een training.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws