Loïc Vliegen bekroont teamwerk Circus-Wanty in Tour du Doubs Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Loïc Vliegen bekroont teamwerk Circus-Wanty in Tour du Doubs

Loïc Vliegen bekroont teamwerk Circus-Wanty in Tour du Doubs

De Tour du Doubs is dit jaar gewonnen door Loïc Vliegen. In een spannende slotfase bleef de Belg van Circus-Wanty Gobert zijn achtervolgers nipt voor en kwam hij solo aan.

Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Stefan Küng. De Zwitser is momenteel aan het rijden in de Tour de France en hij is niet de enige. Daardoor moest de Tour du Doubs het dit jaar doen met een minder deelnemersveld, waar namen als Tony Gallopin, Alexys Brunel en de Nederlanders Tom-Jelte Slagter en Maurits Lammertink het meest tot de verbeelding spraken.

De strijd om de kopgroep was hevig op een heuvelachtig parcours. Vele mannen probeerden het, maar keer op keer werden ze teruggepakt. Johan Le Bon en Biniam Girmay kregen het dan toch voor elkaar, zij grepen een handvol minuten bijeen. Fabian Lienhard, Julien Jamot, Mauro Schmid en Matthias Reutimann wisten een uurtje later het gat te dichten. Met zijn zessen werkten ze goed samen, maar het peloton vond het op honderd kilometer van de streep tijd om tempo te maken.

Spannende slotfase

Circus-Wanty Gobert reed op veertig kilometer van de streep hard op kop. Op twintig kilometer van de finish werden de koplopers ingerekend en was het volle bak koers richting de laatste klim van de dag. Daar lukte het een aantal renners om los te komen van het peloton. Uiteindelijk bleek Loïc Vliegen de sterkste en zo bekroonde hij het goede werk van zijn ploeg. In een sprintje om de tweede plaats won Biniam Ghirmay van Aurélien Paret-Peintre. De Nederlander Jan Maas van Leopard Pro Cycling eindigde als zesde. (Foto: Sirotti)

Uitslag Tour du Doubs 2020:

1. Loïc Vliegen
2. Biniam Ghirmay +0.14
3. Aurélien Paret-Peintre "
4. Romain Hardy "
5. Alexander Krieger +0.22
6. Jan Maas "
7. Jérémy Leveau "
8. Jordi Warlop "
9. Baptiste Planckaert "
10. Anthony Maldonado "


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws