LottoNL-Jumbo deed vergeefse pogingen Battaglin te houden: 'Andere keuze gemaakt' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

LottoNL-Jumbo deed vergeefse pogingen Battaglin te houden: 'Andere keuze gemaakt'

LottoNL-Jumbo deed vergeefse pogingen Battaglin te houden: 'Andere keuze gemaakt'

Het was niet LottoNL-Jumbo, maar Enrico Battaglin zelf die ervoor koos afscheid te nemen van de ploeg. Dat vertelt de Italiaan in gesprek met Cyclingpro. Hij reed de afgelopen drie seizoenen voor de Nederlandse formatie, maar besloot de stap naar Katusha te maken.

‘Het management van LottoNL-Jumbo heeft me een aanbieding gedaan om te blijven, maar ik heb een andere keuze gemaakt’, vertelt Battaglin eerlijk. ‘Katusha had me al een paar seizoenen op de radar, maar ik had nog een contract bij LottoNL-Jumbo. Dat was dit jaar niet zo. Mijn zege in de Giro heeft Katusha ervan overtuigd me een kans te geven.’

Bij Katusha is Battaglin de leidsman in de heuvelklassiekers. ‘Ik houd enorm van deze koersen en Katusha heeft me gegarandeerd dat ik de kopman ben. Dat is een mooie prikkel om het goed te doen volgend seizoen.’ Battaglin heeft onder meer Milaan-San Remo op het oog en de Giro of de Tour. (Foto: Instagram Battaglin)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws