Meyer wint zijn eerste nationale titel in de wegrit; Spratt haar derde Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Meyer wint zijn eerste nationale titel in de wegrit; Spratt haar derde

Meyer wint zijn eerste nationale titel in de wegrit; Spratt haar derde

Cameron Meyer is zondag voor het eerst Australisch kampioen op de weg geworden. Waar hij op de baan en in het tijdrijden al grossierde in nationale titels, wilde het in de wegrit nog niet lukken. Hij versloeg zijn ploeggenoot Lucas Hamilton met ruim een minuut, Marcus Culey werd derde . Bij de vrouwen nam Amanda Spratt de titel over van Sarah Gigante.

Waar Meyer het vorig jaar en in 2016 nog met podiumplaatsen moest doen, lukte het hem ditmaal wel. In een harde heuvelachtige koers rond Buninyong speelden de renners van Mitchelton-Scott hun meerderheid tot in perfectie uit. Meyer is met zijn zege de derde Australiër die zowel de nationale weg- als tijdrittitel heeft weten te bemachtigen. Luke Durbridge en Jonathan Hall gingen hem vooraf.

In de vrouwenwedstrijd troefde Spratt in de finale Justine Barrow en Grace Brown af. Voor de ploeggenote van Annemiek van Vleuten was het alweer haar derde nationale titel. Ze won eerder in 2012 en 2016. (Foto: Sirotti)

Uitslag nationaal kampioenschap Australië mannen 2020

1. Cameron Meyer
2. Lucas Hamilton + 0.56
3. Marcus Culey + 1.07

Uitslag nationaal kampioenschap Australië vrouwen 2020

1. Amanda Spratt
2. Justine Barrow
3. Grace Brown

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws