Mollema bekroont fantastisch najaar met nieuwe overwinning in Japan Cup Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Mollema bekroont fantastisch najaar met nieuwe overwinning in Japan Cup

Mollema bekroont fantastisch najaar met nieuwe overwinning in Japan Cup

Bauke Mollema heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Japan Cup op zijn naam weten te schrijven. Op het lokale circuit was de winnaar van de Ronde van Lombardije te sterk voor Michael Woods.

Met nog één ronde te gaan werd duidelijk dat de Nederlander samen met zijn Canadese vluchtkompaan de sterkste renners van het deelnemersveld waren. Terwijl de bel klonk voor de laatste doorkomst over de finishlijn, hadden zij al een enorme voorsprong verzameld op het achtervolgende groepje met Dion Smith, Francisco Mancebo en Sepp Kuss.

Uiteindelijk wist Mollema zich pas op het allerlaatste moment te ontdoen van Woods. Met een seconde voorsprong mocht de renner van Trek-Segafredo juichend over de finish komen. Het was voor hem de tweede overwinning in de Japan Cup, nadat hij eerder al in 2015 de beste was.

Achter de Nederlander was er meer reden voor chauvinistisch optimisme. Jumbo-Visma was erg aanwezig in de wedstrijd met maar liefst drie noteringen in de top tien. Kuss nestdelde zich op de vijfde plek, terwijl Neilson Powless en Robert Gesink daarachter nog een duo-ontnsnapping hadden opgezet. Zij eindigden op een behoorlijke afstand van Mollema op plek zeven en acht.

Uitslag Japan Cup 2019

1. Bauke Mollema
2. Michael Woods +0.01
3. Dion Smith +0.44
4. Francisco Mancebo "
5. Sepp Kuss "
6. Hideto Nakane +0.52
7. Neilson Powless +2.09
8. Robert Gesink "
9. Keny Molly +2.31
10. Orluis Aular +2.32

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws