Moncoutié: 'Zonder doping waren grote rondes en klassiekers niet te winnen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Moncoutié: 'Zonder doping waren grote rondes en klassiekers niet te winnen'

Moncoutié: 'Zonder doping waren grote rondes en klassiekers niet te winnen'

David Moncoutié leefde dopingloos in het tijdperk-Armstrong, iets wat weinig renners gegeven was. Het maakte ook dat hij minder won dan hij had gekund, vertelt hij aan CyclismActu.

Hij won wel twee etappes in de Tour, maar kwam in het eindklassement nooit verder dan de dertiende plaats. 'Na de Festina-affaire kwam er een kleine 'pauze' in het dopinggebruik in het peloton. In 1999 haalde ik toen mijn eerste overwinning, en ik bleef doorgroeien tot 2002. In dat jaar werd ik dertiende in de Tour. Maar vanaf 2003 werd het weer zoals vanouds...'

Dat dopinggebruik voorkwam ook dat Moncoutié grote vissen aan de haak kon slaan. 'De grote renners van toen konden niet bestaan zonder doping. Gelukkig waren er ook een paar renners, waaronder ikzelf, die het clean deden, maar wij konden natuurlijk niet meestrijden om de grote rondes of de grote klassiekers. Daar spelen uithoudingsvermogen en vermoeidheid namelijk een te grote rol.' (Foto: Sirotti, 2005)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws