Museeuw verwacht geen comeback van Boonen: ‘Hij hoeft niets meer te bewijzen’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Museeuw verwacht geen comeback van Boonen: ‘Hij hoeft niets meer te bewijzen’

Museeuw verwacht geen comeback van Boonen: ‘Hij hoeft niets meer te bewijzen’

Ex-renner Johan Museeuw verwacht niet dat Tom Boonen daadwerkelijk een rentree in het profwielrennen zal maken. ‘Hij hoeft niets meer te bewijzen’, vertelt hij in een Facebook-live gesprek met Shimano Road.

Boonen sprak de laatste maanden meerdere malen over een mogelijk rentree en Museeuw snapt wel waarom. ‘Het is niet makkelijk om te stoppen. Ik heb ook nagedacht over eventueel terugkeren, want ik voelde mij nog wel sterk op de fiets. Er is echter een immens verschil tussen zelf fietsen en wedstrijden fietsen tegen mannen van vijfentwintig jaar.’

'Tom hoeft niets meer te bewijzen, aan niemand', vervolgt de veelvuldig winnaar van zowel Parijs-Roubaix als de Ronde van Vlaanderen. ‘Boonen is een icoon voor de wielersport. Misschien is het zo dat hij nu de wielersport mist en aan een mogelijke comeback denkt. Persoonlijk denk ik niet dat Boonen dit gaan doen. Hij is een hele slimme jongen, die na zijn wielercarrière al een beetje zijn weg heeft gevonden.’

Museeuw: 'Van der Poel heeft meer kans in de Ronde van Vlaanderen'

Waar Museeuw en Boonen in het verleden de kasseienklassiekers domineerden, lijken Mathieu van der Poel en Wout van Aert die rol over te gaan nemen. Hoewel de renners in soortgelijke wedstrijden presteren, ziet Museeuw wel verschillen tussen de twee. ‘Van Aert beschikt denk ik over een groter vermogen, wat hem meer geschikt maakt voor Parijs-Roubaix dan Van der Poel. Mathieu is echter heel explosief en veelzijdig, waardoor hij meer kans heeft in de Ronde van Vlaanderen.’ (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws