Papegaai van overleden Scarponi vindt nieuw maatje in broertje Nibali Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Papegaai van overleden Scarponi vindt nieuw maatje in broertje Nibali

Papegaai van overleden Scarponi vindt nieuw maatje in broertje Nibali

Tijd voor positief nieuws in een tot dusverre gitzwart 2020. Het gaat over de papegaai die vrienden werd met Michele Scarponi, de Italiaan die in 2017 overleed na een ongeluk. Zijn trouwe maatje Franky landde deze week op de schouders van Antonio Nibali, de broer van Vincenzo Nibali.

Het zoete nieuws staat woensdag in La Gazzetta dello Sport. Franky vliegt sinds het overlijden van Scarponi zijn eigen weg, en koos nu dus voor de schouder van Nibali. In Italië wordt men er zelfs emotioneel van. 'Als Michele een engel is geworden, die waakt over de fietsers, dan kan zijn papegaai als symbool worden beschouwd.'

Nibali goede vriend van Scarponi

Het kan ook haast geen toeval zijn. Vincenzo Nibali en Scarponi waren onafscheidelijk en met Antonio Nibali woont zijn broer in Filottrano, het dorp waar Scarponi woonde en waar Franky rond vliegt. Antonio is op zijn beurt weer getrouwd met Michela, die dan weer bevriend is met Giacomo Lucchetta, de eigenaar van Franky. Overdag vliegt de papegaai vrij rond, en in Scarponi vond hij een trouwe vriend. 'Hij heeft kilometers lang op mijn schouder gezeten. Ik was in het begin wel een beetje bang, maar Franky is gewend aan fietsers. Velen gaan met hem op de foto', aldus Nibali.

Bekijk een video van Scarponi met de papegaai Franky

(foto: social media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws