Roglic gaf bijna op in Giro: 'Mocht geen medicijnen wegens dopingregels' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Roglic gaf bijna op in Giro: 'Mocht geen medicijnen wegens dopingregels'

Roglic gaf bijna op in Giro: 'Mocht geen medicijnen wegens dopingregels'

Primoz Roglic reed in 2019 twee keer naar het podium in een grote ronde, maar het had weinig gescheeld of hij was in de Giro d'Italia afgestapt. De Sloveen was goed ziek, maar ging toch door en werd derde in het klassement.

Roglic viel al in de eerste week van de Giro en het herstel vrat energie. De laatste week werd hij ziek, kreeg diarree en ontzettende maagpijn. 'Ik moest een paar keer bijna van mijn fiets, maar kon het gelukkig binnenhouden en doorfietsen. Vanaf etappe dertien heb ik geen dag meer honger gehad, terwijl een renner normaal gesproken altijd honger heeft', zo legt hij uit in een speciale Jumbo-editie van Helden.

Na de Giro kwamen de coaches en hij tot de conclusie dat Roglic in de planning te veel rust had genomen, te weinig getraind had en te veel wedstrijden gereden. 'Het grootste probleem was de zware maagpijn. Daar kon en mocht ik geen medicijnen tegen nemen wegens de strenge dopingregels', aldus de latere Vuelta-winnaar.

Roglic wil na Giro en Vuelta nu de Tour

Na de Giro en de Vuelta weet Roglic wat hij kan en dus heeft hij maar één doel: 'Ondanks de komst van Tom Dumoulin is de Tour mijn hoofddoel. In de grote rondes wordt het interessant om de nieuwe generatie (Bernal, Carapaz, Pogacar en ikzelf) het tegen elkaar op te zien nemen. Ik ben dan wel dertig jaar, maar sta voor mijn gevoel nog maar aan het begin. De komst van Dumoulin juich ik alleen maar toe. Het is juist goed dat we met meerdere potentiële kopmannen van start gaan in een grote ronde.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws