Smaakmaker Van der Poel sprint verrassend naar Nederlandse titel in Hoogerheide Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Smaakmaker Van der Poel sprint verrassend naar Nederlandse titel in Hoogerheide

Smaakmaker Van der Poel sprint verrassend naar Nederlandse titel in Hoogerheide

Mathieu van der Poel is Nederlands kampioen geworden. In een attractieve koers was de alleskunner de snelste na 221 kilometer rondom Hoogerheide. Hij volgt Ramon Sinkeldam op als drager van de rood-wit-blauwe trui. Danny van Poppel pakte het zilver en Sinkeldam eindigde als derde.

Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep met daarin: Bert-Jan Lindeman, Brian van Goethem, René Hooghiemster, Joey van Rhee en Oscar Riesebeek. Zij kregen maximaal 10 minuten van het peleton waarin vooral Sunweb controleerde.

Sunweb kreeg wel slecht nieuws te verduren. Wilco Kelderman viel uit en ging uit voorzorg naar het ziekenhuis. De wind trok aan en Metec-TKH trok hard door op kop en er ontstonden scheuren in het peloton.

Op zestig kilometer van het einde trokken Sunweb en Van Baarle de gashendel weer open. Daardoor liep de voorsprong van de koplopers terug naar een minuut. De eerste serieuze tegenaanval volgde met nog 56 kilometer te gaan: thuisrijder Mathieu van der Poel maakte zijn woorden waar en opende de finale. Achter de veldrijder bleef een groep van 25 renners over, die hem kort daarna inrekende. Ook de vroege vlucht werd gegrepen.

Veertig kilometer voor de finish was het weer Van der Poel die ten aanval trok. Hij versnelde vanuit het zadel en reed de groep van 25 aan flarden. Jan-Willem van Schip, Dennis van Winden en Danny van Poppel konden de ex-wereldkampioen veldrijden volgen. Bij de achtervolgers controleerden LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij de boel. Een peloton met onder meer Dylan Groenewegen en Niki Terpstra zat weer een groep daar achter.

Tom Dumoulin en Piotr Havik wilden nog het gat naar de kopgroep dichten, maar de twee grootste ploegen controleerden en zorgden dat het tempo telkens uit de achtervolging ging. Het verschil bleef hangen rond de halve minuut. Aan kop weigerde Van Poppel mee te draaien, tot ergernis van de andere uit de kopgroep.

Het grote peloton met Terpstra en Groenewegen haalde op zestien kilometer van de meet de achtervolgende groep bij. Het peloton ging met een achterstand van 25 seconden de slotronde in. Terpstra besloot zijn kansen op te offeren voor ploeggenoot Fabio Jakobsen en reed het gat naar de kopgroep moeiteloos dicht.

Hierop besloot Van Poppel ten aanval te trekken, maar de Brabander werd al snel teruggepakt. Een groep met Koen de Kort en Havik wist op vijf kilometer het gat te dichten. Een groepje van zes met(Van der Poel, Van Poppel, De Kort, Van Winden, Van Schip, Havik bleef over, maar het peloton zat ze op de hielen. 3,8 kilometer voor het einde volgde hergroepering van het peloton, maar van achteren moesten sprintkanonnen Jakobsen en Groenewegen lossen.

Op anderhalve kilometer van de finish trok De Kort ten aanval. Daarachter bleven de renners naar elkaar kijken en zo leek de renner van Trek-Segafredo naar de Nederlandse titel te soleren. Hierop besloot Van Baarle op kop te rijden met Hofland in zijn wiel. Sinkeldam ging als eerste de sprint aan, maar Van der Poel wist een aanvankelijk onmogelijk gaatje te vinden en kwam als eerste over de meet in Hoogerheide.

Uitslag
1. Matthieu van der Poel 2. Danny van Poppel 3. Ramon Sinkeldam 4. Timo Roossen 5. Mike Teunissen 6. Sebastiaan Langeveld 7. Pieter Weening 8. Bas van der Kooij 9. Dennis van Winden 10. Piotr Havik


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws