Sporza-verslaggever: 'Gevolgen zaak Van Aert kunnen wel eens groot zijn' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Sporza-verslaggever: 'Gevolgen zaak Van Aert kunnen wel eens groot zijn'

Sporza-verslaggever: 'Gevolgen zaak Van Aert kunnen wel eens groot zijn'

De uitspraak in de zaak tussen Wout van Aert en Nick Nuyens biedt kansen voor andere renners. Dat is de conclusie van Sporza-verslaggever Christophe Vandegoor.

'De gevolgen van deze zaak zouden wel eens heel groot kunnen zijn. Een bom onder de koers is overdreven, maar deze uitspraak heeft wel een deur opengezet. Op basis van deze uitspraak kunnen renners een vertrouwensbreuk inroepen om hun contract te verbreken en naar een andere ploeg over te stappen. En dat in een sport waar in tegenstelling tot het voetbal geen transfergelden zijn en contracten meestal heel goed gerespecteerd worden', aldus de journalist.

Vandegoor noemt de mensen in de wielerwereld 'meestal wel gentlemen', maar dat kan nu dus misschien veranderen. De Belg ziet dat niet meteen als iets positiefs. 'Want in het wielrennen zijn ploegsponsors zowat de enige bron van inkomsten. Die sponsors betalen om zich met kopmannen te associëren. Als die dan plots hun contract zomaar kunnen verbreken, dan heeft deze sport een probleem.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws