Stopt Sagan ermee na 2021? 'Hij komt soms ongeïnteresseerd over' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Stopt Sagan ermee na 2021? 'Hij komt soms ongeïnteresseerd over'

Stopt Sagan ermee na 2021? 'Hij komt soms ongeïnteresseerd over'

Peter Sagan is nog altijd maar dertig jaar, maar de Slowaak lijkt niet á la Alejandro Valverde tot zijn veertigste door te gaan als wielrenner. De drievoudig wereldkampioen zou zelfs nadenken over stoppen, maar hoe serieus is dat?

Sagan mikt dit jaar vol op de Tour de France en de Giro d'Italia, maar wat hij de komende jaren gaat doen, is nog niet bekend. Zijn contract bij BORA-hansgrohe loopt in ieder geval nog tot het einde van 2021. 'Hij creëert de vraag of hij gaat stoppen zelf een beetje. Hij komt soms ongeïnteresseerd over en wint minder dan voorheen. Het is belangrijk dat je er dan wel plezier in houdt. Nu zijn prestaties wat tegenvallen, is het voor hem misschien lastig om gemotiveerd te blijven. Dan zou ik het begrijpen als hij na 2021 met wielrennen stopt', zo stelt oud-renner Lars Boom in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Met het aantrekken van de 26-jarige Nils Politt sorteert BORA voor op een vertrek van Sagan? Tevens oud-renner Erik Dekker vindt het allemaal wel erg voorbarig. 'Politt is goed, maar mag de schoenveters van Sagan nog niet strikken. Als BORA Mathieu van der Poel had aangetrokken, was het anders geweest', aldus Dekker, die de twijfels bij Sagan over zijn toekomst wel begrijpt. 'Hij staat al lang aan de top en hij heeft een bijzonder leven. Het kan zijn dat hij zijn buik een beetje vol heeft van het wielrennen. Aan de andere kant hecht ik niet zoveel waarde aan interviews van hem. Hij lijkt vaak ook een beetje te provoceren.' (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws