Stybar gefrustreerd: 'Was gestart in de beste vorm van mijn leven' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Stybar gefrustreerd: 'Was gestart in de beste vorm van mijn leven'

Stybar gefrustreerd: 'Was gestart in de beste vorm van mijn leven'

Zdenek Stybar zit net als veel andere klassiekerspecialisten thuis met een stel wonderbenen. De winnaar van de E3 BinckBank Classic in 2019 had vrijdag zijn titel moeten verdedigen, maar in plaats daarvan zit hij thuis op de rollers.

'Ik heb heel hard gewerkt om in de best mogelijke vorm te zijn voor deze periode van het seizoen. Mijn winter was heel goed, ik won al snel in Argentinië en in Parijs-Nice voelde ik dat mijn conditie goed was. Ik was vol vertrouwen dat ik in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in de beste vorm van mijn leven zou zijn gestart', zo klinkt Stybar beteuterd op de website van Deceuninck-Quick-Step.

De 34-jarige Tsjech heeft het best moeilijk met de quarantainetijd vanwege het coronavirus. 'Het is moeilijker dan gedacht, zo zonder wedstrijden. Fysiek niet per se, maar mentaal is het niet makkelijk. Ik keek heel erg uit naar de kasseien en ik had nu in topvorm moeten zijn. Nu moet ik eraan wennen dat alles weg is. Ik blijf trainen, maar zonder doel is dat lastig en frustrerend. Aan de andere kant geeft dit een heel ander perspectief, waarin je begrijpt dat niet alles om wielrennen draait. Het gaat hier om het echte leven.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws