Tietema en co hebben een forse uitdaging: De Ronde van Vlaanderen rijden Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Tietema en co hebben een forse uitdaging: De Ronde van Vlaanderen rijden

Tietema en co hebben een forse uitdaging: De Ronde van Vlaanderen rijden

Oud-renner en vlogger Bas Tietema stoomt zijn twee collega’s Josse Wester en Devin van der Wiel klaar voor de Ronde van Vlaanderen. Binnen een tijdsbestek van vijftig dagen. Dat levert hilarische en goed bekeken filmpjes op.

In de regionale krant De Stentor vertelt Tietema uit Zwolle over deze uitdaging. Hij kwam op het idee iets te doen met één van de uitgestelde voorjaarsklassiekers. ‘De Ronde van Vlaanderen is heroïsch, superzwaar, maar ontzettend indrukwekkend. Met die kasseien en die zeventien klimmetjes als je er al tweehonderd kilometer op hebt zitten. Prachtig.’

Tietema: 'Leuk om complimenten te krijgen hoe fit ik eruit zie'

Op 16 augustus moet het gaan gebeuren. De drie vrienden krijgen hulp van wielrentrainer Wilbert Broekhuizen. Die maakte schema's en hield de vorderingen in de gaten. Tietema, oud-renner van het talententeam van BMC: ‘Ikzelf moet ook flink aan de bak, het was al een tijdje geleden dat ik serieus had gesport. Pfff, dit valt niet mee hoor. Maar dat laat meteen ook zien hoe groot de uitdaging is voor die andere jongens. Al is het wel leuk om nu complimenten te krijgen hoe fit ik eruit zie.’

Ook Devin en Josse leven al dagen als een professioneel sporter. Keihard trainen, veel rusten en rekening houden met voeding. Geen tussendoortjes, geen alcohol. Josse: ‘Ik heb het de eerste dagen niet helemaal zo serieus gevolgd, dat geef ik wel toe. Deze week kreeg ik een enorme klap. Je merkt aan alles dat je echt moet rusten om weer te herstellen. Zeker als je elke dag sport, dat ben ik niet gewend natuurlijk.’ Devin noemt het zwaar: Heel zwaar, maar dat maakt de uitdaging ook zo bijzonder. Sowieso is het leuk om eens een periode als professioneel sporter te leven. We worden heel goed begeleid.’ (Foto: screenshot).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws