Tour de l'Ain etappe 2 | Jumbo-Visma op stoom: 'Geweldige teamprestatie' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Tour de l'Ain etappe 2 | Jumbo-Visma op stoom: 'Geweldige teamprestatie'

Tour de l'Ain etappe 2 | Jumbo-Visma op stoom: 'Geweldige teamprestatie'

Team Jumbo-Visma was ijzersterk in de tweede etappe van de Tour de l'Ain, wat goed werd afgemaakt door Primoz Roglic. In de Leiderstrui bundelt de reacties van de hoofdrolspelers.

We hebben een losse reactie van:
- Bauke Mollema
- Steven Kruijswijk

Roglic: 'Alle jongens lieten zien hoe sterk ze waren'

Primoz Roglic was de winnaar van de rit, maar volgens de Sloveen was dat niet mogelijk geweest zonder zijn ploeg. Tom Dumoulin en George Bennett werkten hard voor Roglic en Steven Kruijswijk maakte de koers in de finale hard door aan te vallen. 'Ik was eigenlijk verbaasd dat we in de kopgroep met drie jongens van onze ploeg zaten. Het toont maar aan hoe goed iedereen uit de afgelopen trainingsperiode is gekomen. Het is fijn om wedstrijden te rijden wanneer je sterk bent', zo klinkt het via de officiële kanalen.

'Dit was een geweldige teamprestatie', zo concludeert Roglic. 'Alle jongens lieten zien hoe sterk ze waren. George deed veel werk. Steven viel aan. Zelf wilde ik wachten op de sprint. Het was fijn dat ik het vandaag beter af kon maken dan gisteren. Ik ben onwijs blij dat ik eindelijk weer kan rijden en mijn werk kan doen. Ik geniet ervan.'

Conti: 'Een van mijn beste prestaties bergop'

Valerio Conti werd derde in de etappe, na een aantal keer sterk terug te komen. Hij gaf een reactie via zijn ploeg. 'Dit jaar is de Tour de l'Ain een belangrijke race in voorbereiding op de Tour de France, dus het deelnemersveld is erg sterk. Vandaag was een van mijn beste prestaties bergop. Ik was heel blij om met de sterksten in de wereld, Quintana, Roglic, Kruijswijk en Bernal, te klimmen.

In de sprint leek Roglic oppermachtig, maar Conti had een hogere topsnelheid. 'Ik had het goede wiel, dat van Mollema. Maar toen hij startte had hij een probleem met zijn pedalen dus moest ik er langs om bij Roglic en Bernal te blijven. Helaas kwam ik Roglic niet voorbij, hij was de sterkste.

Quintana: 'Ik had een goed gevoel'

Nairo Quintana kwam er deze week op de Mont Ventoux nog niet aan te pas, maar in de tweede etappe in de Tour de L'Ain was hij bij de pinken. De Colombiaan werd vierde en daar is hij tevreden mee. 'Ik had een goed gevoel en ik hoop morgen op dezelfde conditie in de koninginnenrit richting de Colombier.'

Quintana is trots op zijn ploeg Arkéa-Samsic, dat zijn kopman constant vooraan hield. 'Het is belangrijk om constant van voren te zitten, zodat ik met de allerbesten mee kan. Ze hebben mij aan de voet van de klim afgezet en tijdens afdalingen kon ik herstellen. Dit is essentieel richting de Tour de France.'

(Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws