Tourdirecteur kijkt uit naar Van der Poel: 'Hij is de Hinault van deze tijd' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Tourdirecteur kijkt uit naar Van der Poel: 'Hij is de Hinault van deze tijd'

Tourdirecteur kijkt uit naar Van der Poel: 'Hij is de Hinault van deze tijd'

Christian Prudhomme is niet iemand die zijn mening onder stoelen of banken steekt. De directeur van de Ronde van Frankrijk verkondigde al enkele keren groot fan te zijn van Mathieu van der Poel, en herhaalde dit tegenover L'Equipe. 'Ik droom ervan hem paniek te zien zaaien in Tourritten.'

De Fransman ziet gelijkenissen tussen Van der Poel en Bernard Hinault, die de ronde in de jaren tachtig vijfmaal wist te winnen. 'Hij rijdt een beetje op dezelfde manier als Hinault, die kon ook overal toeslaan en paniek zaaien in de wedstrijd.' Spektakelgericht koersen dus, dat is iets wat wel aan Van der Poel besteed is.

Prudhomme deed al navraag bij wijlen Raymond Poulidor, de opa van VDP. 'Raymond vertelde me dat Van der Poel heel sterk voor de dag zal komen in de Tour.' De koersbaas voegde daar een mooie anekdote aan toe. 'Ik voelde dat het niet de opa was die over zijn kleinzoon sprak, maar de kampioen Poulidor die sprak over de kampioen Van der Poel.' Eerder verkondigde Christophe Roodhooft dat Prudhomme 'Van der Poel in 2021 graag wil begroeten in de Tour.' (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws