Tragedie Roompot-Charles: tijd begint te dringen voor contractloze renners Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Tragedie Roompot-Charles: tijd begint te dringen voor contractloze renners

Tragedie Roompot-Charles: tijd begint te dringen voor contractloze renners

Met de keuze voor BEAT Cycling Club heeft Jan-Willem van Schip eindelijk een nieuwe ploeg gevonden na het opdoeken van Roompot-Charles. Toch zitten er nog enkele andere renners van de gestopte wielerploeg te smachten op eenzelfde lot als Van Schip. In de Leiderstrui zet ze kort in het zonnetje.

1. Lars Boom

Lars Boom was ooit misschien wel het grootste talent van de Nederlandse wielersport, maar mag nu op zoek naar een nieuwe ploeg om zijn wielercarrière voort te zetten. Na een aantal lastige jaren lijkt de voormalig Nederlands kampioen de wielersport toch nog niet vaarwel te willen zeggen en koos om die reden ervoor om deze winter wederom het veld in te duiken, zodat hij volgend seizoen met een uitstekende conditie aan het nieuwe jaar kan beginnen.

2. Pieter Weening

Draait al flink wat jaren mee in het peloton, maar is nog niet van plan om zijn fiets aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Het blijkt ook dat er nog altijd weinig sleet op de coureur zit, want tijdens het afgelopen WK bleek hij van onschatbare waarde te zijn voor Mathieu van der Poel. De trots die hij haalt uit het wegcijferen voor anderen, is een meerwaarde voor veel ploegen op profniveau.

3. Sean De Bie

Sean De Bie kende een enorm pechjaar met twee aanrijdingen, waardoor hij wellicht niet heeft kunnen laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Bij Sporza vertelde de Belg onlangs nog doelen op de weg te hebben. Met zijn vier jaar aan ervaring op WorldTour-niveau prijst hij zichzelf aan als bruikbare pion voor verschillende ploegen. Met een aantal wedstrijden in het veld op het programma kan hij zichzelf nog eens goed in de schijnwerper rijden.

Lees verder onder de foto.

Tragedie Roompot-Charles: tijd begint te dringen voor contractloze renners

4. Huub Duijn

Rond Huub Duijn blijft het de afgelopen tijd angstvallig stil. Media berichten niet van ontwikkelingen rond zijn contractsituatie, dus is het ook niet bekend hoe erg de Nederlander op zoek is naar een ploeg voor volgend seizoen. Reed onlangs nog naar een prima elfde plek in de Memorial Rik Van Steenbergen, waardoor het erop lijkt dat Duijn prima zijn plaats in het peloton kan opeisen.

5. Oscar Riesebeek

Oscar Riesebeek heeft wellicht minder introductie nodig, want het lijkt erop dat de Nederlander op weg is naar Corendon-Circus, zo meldt Wielerflits. Met ereplaatsen in verschillende eendagswedstrijden dit seizoen kon het ook niet uitblijven dat de 26-jarige renner voor volgend jaar zonder ploeg zou komen te zitten.

6. Jesper Asselman

Jesper Asselman verraste eerder dit jaar vriend en vijand met een knappe ritzege in de Tour de Yorkshire, maar dat bleek niet genoeg voor hem om direct een contract bij een ploeg af te dwingen voor komend seizoen. Sterker nog, het was de eerste zege van het seizoen voor de ploeg: des te jammerder voor de Nederlander dus dat er op dit moment weinig ontwikkelingen bekend zijn rond zijn situatie.

Lees verder onder de foto.

Tragedie Roompot-Charles: tijd begint te dringen voor contractloze renners

7. Sjoerd van Ginneken

Sjoerd van Ginneken sprak zich bij de NOS laatst nog uit over het stoppen van zijn ploeg. Volgens hem was de ploeg perfect als opstap voor jonge renners naar het WorldTour-peloton. Ondanks dat Van Ginneken met zijn 26 jaar niet volledig meer in de categorie 'jonge renner' past, liet hij wel zijn waarde zien dit jaar voor de ploeg met enkele top-tien-noteringen in koersen.

8. Senne Leysen

Voor Senne Leysen lijkt de toekomst er iets rooskleuriger uit te zien. Ondanks dat zijn transfer nog niet officieel bekend gemaakt is door Corendon-Circus, wordt hij door Wielerflits wel nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar de ploeg van Mathieu van der Poel. Daar zou hij, zoals eerder in dit artikel gemeld, bijval kunnen krijgen van Roompot-lotgenoot Riesebeek.

9. Mathias De Witte

Voor Mathias De Witte moet het stoppen van Roompot-Charles extra aanvoelen als een tragedie. De Belg kwam afgelopen jaar zwaar ten val en brak daarbij zijn neus en enkel. Weinig tijd om te revalideren en zichzelf in de kijker te rijden had hij daardoor niet. Over het mogelijke vervolg van zijn carrière is er daarom ook weinig bekend tot nu toe.

10. Arjen Livyns

Ook Arjen Livyns lijkt, ondanks dat de officiële berichtgeving voorlopig uitblijft, volgens Wielerflits al onderdak te hebben gevonden bij een ploeg voor komend seizoen. De 25-jarige renner zou zijn carrière gaan vervolgen bij Wallonie-Bruxelles. Vermoedelijk op basis van zijn sterke prestatie om de GP Briek Schotte te winnen.

Disclaimer: In de Leiderstrui gaat uit van de officiële bevestigingen van eventuele transfers.

Foto's: Sirotti

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws