Transfer Kelderman naar BORA-hansgrohe bevestigd, ploeg strikt ook Zwiehoff Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Transfer Kelderman naar BORA-hansgrohe bevestigd, ploeg strikt ook Zwiehoff

Transfer Kelderman naar BORA-hansgrohe bevestigd, ploeg strikt ook Zwiehoff

Wilco Kelderman rijdt komend seizoen in dienst van BORA-hansgrohe. Dat nieuws maakte de Duitse ploeg bekend op de eerste rustdag in de Tour de France. De Nederlander tekent een contract voor twee seizoenen bij de WorldTour-formatie.

'Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging', laat de klimmer weten in een persbericht. 'Na enkele gesprekken met het management werd het duidelijk dat dit de juiste stap voor mij was. Ik kreeg snel het vertrouwen van de ploeg en zij zullen me helpen met het bereiken van mijn doelen de komende jaren. De gehele ploeg is de perfecte omgeving om het beste uit mezelf te halen.'

Ralph Denk, ploegbaas van BORA-hansgrohe, is enorm verheugd met de komst van Kelderman. Volgens hem schuilt er nog veel potentie in de renner. 'Het is onze taak de komende jaren om het beste uit hem te halen. Hij heeft een ideale leeftijd bereikt hiervoor en zal zeker een waardevolle versterking zijn voor ons team.'

De overgang van Kelderman naar BORA-hansgrohe hing al een tijdje in de lucht. Bij Team Sunweb richt men zich de komende jaren op het winnen van de Tour de France en daarvoor heeft men Romain Bardet binnengehaald. Kelderman paste niet meer binnen dat plan en kon zodoende op zoek naar een ander onderkomen. Dit jaar zal hij nog als kopman van de ploeg starten in de Giro d'Italia.

BORA-hansgrohe strikt ook Zwiehoff

Er was overigens nog meer transfernieuws bij de nieuwe ploeg van Kelderman. Hij zal volgend jaar samen rijden met Ben Zwiehoff. De Duitser maakt de overstap vanuit het mountainbiken naar de weg. Van hem wordt verwacht dat hij, net als Kelderman, lang mee zal kunnen gaan in de bergen. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws