UCI luistert naar renners en belooft verbeterde veiligheid: 'Absolute prioriteit' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

UCI luistert naar renners en belooft verbeterde veiligheid: 'Absolute prioriteit'

UCI luistert naar renners en belooft verbeterde veiligheid: 'Absolute prioriteit'

De UCI en CPA gaan vanaf 2020 de regels omtrent de veiligheid van renners verder aanscherpen. Dat heeft de Internationale Wielerunie laten weten in een persbericht. Daarmee geeft de UCI gehoor aan de zorgen van de renners omtrent hun veiligheid.

In de komende weken gaan de UCI en de CPA verschillende vergaderingen beleggen over de veiligheid in koers, waarbij ook vertegenwoordigers van renners, teams en organisatoren aanwezig zijn. De uitkomst wordt op 10 of 11 december gepresenteerd.

‘De veiligheid van de renners is absolute prioriteit’, zegt UCI-voorzitter David Lappartient. ‘We hebben al veel gedaan om de veiligheid van de renners te verbeteren, maar recente gebeurtenissen hebben ons laten zien dat we nooit op onze lauweren mogen rusten.’

De UCI kreeg onder meer kritiek over uitstaande pootjes van dranghekken, waar Alvaro Hodeg hard door viel, en ook de aanvaring van Wout van Aert met een dranghek staat vers op het netvlies. Helaas kwam Bjorg Lambrecht in augustus te overlijden en ook de motoren en auto's in koers zijn al jaren voer voor discussie. ‘We komen met een gepast antwoord op de zorgen die de renners hebben geuit en zullen volgend jaar actie ondernemen’, belooft Lappartient. (Foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws