[Update] Hodeg uit ziekenhuis na nare crash: 'Blij dat het niet erger is' Algemeen nieuws

[Update] Hodeg uit ziekenhuis na nare crash: 'Blij dat het niet erger is'

Door Marijn van den Berge 08 oktober 2019 | 14:05


(6 oktober) Alvaro Hodeg kwam in de Tour de l'Eurométropole zwaar ten val. In de laatste bocht kwam hij in aanraking met een dranghenk en moest de Colombiaan van Deceunick-Quick-Step met de ambulance worden afgevoerd. Zijn ploeg laat nu weten dat de Hodeg meerdere breuken heeft en een operatie noodzakelijk is.

Na zijn val werd Hodeg dus met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek bleek hij zijn linker onderarm, rechter schouder en twee ribben gebroken te hebben. Daarnaast wordt de renner nog extra gemonitord op tekenen van een hersenschudding. Voor zijn gebroken schouder is een operatie noodzakelijk. Deze wordt direct in België uitgevoerd. De ploeg laten weten dat Hodeg in een stabiele toestand verkeert. 

Lees hier de reactie van Matteo Trentin op het voorval.

Update - 8 oktober 2019 (14.05 uur): Hodeg ontslagen uit ziekenhuis

Alvaro Hodeg is twee dagen na zijn zware crash in de Tour de l’Eurometropole ontslagen uit het ziekenhuis. Hij brak daarbij zijn linkerarm, rechterschouder en twee ribben. Aan de schouders is geopereerd. Ook werd er nog gecheckt of de pees van zijn bicep is gescheurd, maar dat bleek niet het geval.

Hodeg blijft nog enkele dagen in België, waarna hij naar Colombia vliegt om te herstellen. Hij moet nog drie weken in het gips en zal in totaal zes weken van zijn fiets af moeten blijven. ‘Het is niet makkelijk, maar wat het meeste pijn doet is dat ik mijn seizoen op deze manier moet beëindigen, omdat er nog wat kansen lagen. Anderzijds ben ik dankbaar dat het niet erger is afgelopen.’ Na zijn herstelperiode begint Hodeg zo snel mogelijk aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws