[Update] McLaren stapt inderdaad na één jaar alweer uit de wielersport Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] McLaren stapt inderdaad na één jaar alweer uit de wielersport

[Update] McLaren stapt inderdaad na één jaar alweer uit de wielersport

(13 juli 2020) McLaren houdt het na 2020 mogelijk voor gezien als co-sponsor in de wielersport. Dat bericht CyclingNews op basis van een bron dichtbij de ploeg: 'De prins houdt het team momenteel in leven.'

Shaikh Nasser Bin Hamad Al Khalifa heeft zijn garantie gegeven dat de ploeg ook in 2021 nog zal bestaan. Hoewel veel ploegen moeite ondervinden de budgetten rond te krijgen door de coronacrisis, lijkt hij nog over voldoende te beschikken. Wel wordt er naar verluidt gekeken naar andere opties. 'Maar ze hebben nog niks concreets gevonden', zo meldt de bron aan de wielerwebsite.

Het plan bij Bahrain McLaren is dat de lonen aan het eind van het seizoen op 75 procent van het totaal liggen. 'Afgelopen week hadden we een conference call en niemand wist wat ze moesten verwachten. Sommigen dachten dat de lonen zo zouden blijven door het gedoe met McLaren.' Vooralsnog worden de geruchten ontkend door Rod Ellingworth: 'McLaren bezit nog steeds de helft van het team. Ze hebben een moeilijke periode gehad, maar we gaan door zoals het is.'

Update - 26 augustus 2020 (15.16 uur): McLaren alweer weg bij wielerploeg

McLaren trekt na dit seizoen inderdaad de handen alweer af van de wielerploeg uit Bahrein. In een persbericht bevestigt het team dat het Formule 1-team door de coronacrisis nu alweer moet uitstappen. Van reacties is nog geen sprake, er is alleen een kort statement: 'Het team bedankt McLaren voor zijn bijdrage in dit partnerschap en wenst het bedrijf alle succes bij de focus op de Formule 1.' In 2021 zal het team Bahrain World Tour Cycling Team heten. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws