[Update] Naesen gaat door in BinckBank Tour: 'Miljoen keer beter' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Naesen gaat door in BinckBank Tour: 'Miljoen keer beter'

[Update] Naesen gaat door in BinckBank Tour: 'Miljoen keer beter'

(29 september 2020) Oliver Naesen kwam dinsdag hard ten val in de eerste etappe van de Binckbank Tour. Op vier kilometer van de meet ontstond er een grote valpartij, waarbij verschillende renners op elkaar vielen. Het zag er niet goed uit voor de Belg, die een zware kneuzing aan zijn knie aan de val overhield.

Met de grote klassiekers voor de deur is het een slecht moment om te vallen voor de kopman van AG2R La Mondiale. De Binckbank Tour moest als voorbereiding dienen, maar kan hem wel eens duren komen te staan. Het feit dat hij naar de finish werd geduwd door Dries De Bondt beloofde weinig goeds.

Video: Naesen met één been naar de finish

De ploeg laat weten dat het woensdag bekijkt of Naesen nog kan opstappen. Geluk bij een ongeluk is wel dat de etappe van woensdag door de coronamaatregelen is geschrapt, waardoor hij eventueel een dagje rust heeft. Het is voor hem te hopen dat hij nog een goede voorbereiding kan draaien richting de belangrijkste klassiekers. De Ronde van Vlaanderen vindt plaats op 18 oktober en Parijs-Roubaix op 25 oktober.

Update - 30 september 2020 (09.51 uur): Naesen kan opgelucht ademhalen

Oliver Naesen kan opgelucht ademhalen. De Belg van AG2R heeft bij zijn val in de eerste etappe van de BinckBank Tour geen grote schade aan de knie opgelopen, meldt Het Nieuwsblad. Er is sprake van 'een grote bloeduitstorting' in de rechterknie, waardoor het wel onzeker is of hij donderdag opstapt, als de BinckBank Tour in principe wordt hervat in België. De klassiekers in oktober lijken niet in gevaar te komen.

Update II - 1 oktober 2020 (12.56 uur): Naesen van start in tweede etappe

Oliver Naesen is donderdag vertrokken in de tweede etappe van de BinckBank Tour. Voor start van de rit zei hij bij de organisatie: 'Ik heb woensdag twee uur kunnen fietsen. Ik voel me een miljoen keer beter dan toen ik net gefinisht was op dinsdag.' (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws