Oliver Naesen

Oliver Naesen is een Belgische wielrenner, actief voor AG2R Citroën Team. De goedlachse Vlaming is geen veelwinnaar, maar wel iemand die in de kasseienklassiekers vaak een rol speelt in de finales. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws bij rondom hem.

Oliver Naesen

Naesen jaagt op grote zege

Naesen maakte in 2016 zijn debuut in de WorldTour bij IAM Cycling, maar hij werd in de jaren erna toch vooral het gezicht van AG2R. Als kopman in de klassiekers was hij vaak op de afspraak en in de grote rondes werkte hij zich het snot voor de ogen voor een andere kopman, meestal Romain Bardet. Desondank staan er 'maar' vijf zeges op zijn palmares. Names IAM Cycling won hij de Bretagne Classic en bij AG2R werd hij in 2017 Belgisch kampioen. Ook een etappezege in de BinckBank Tour (in 2019) spreekt tot de verbeelding.

Toch wacht Naesen op die grote vis, die er tot aan 2020 in ieder geval niet kwam. In 2019 kende hij eigenlijk zijn beste jaar en leek die klassiekerzege er te gaan komen. Naesen werd ijzersterk tweede in Milaan-Sanremo en voegde daar een derde plek in Gent-Wevelgem aan toe. De Ronde van Vlaanderen, de droom van iedere Vlaming, werd een teleurstelling met plek zeven en ook in Parijs-Roubaix kwam de uitschieter niet. In het door corona omgegooide 2020 was het opnieuw plek zeven in De Ronde, in verder een bleek 'najaar'. 

Naesen kent tegenvallend 2021 en 2022

In 2021 mocht Naesen met Greg Van Avermaet een medekopman verwelkomen bij AG2R. Samen wisten ze echter niet de gewenste resultaten te boeken: ondanks een derde plek van Van Avermaet in de Ronde bleven zeges uit. Naesen raakte overtraind en werd zelfs niet geselecteerd voor het WK wielrennen in 'zijn' Leuven. In de 21/22-winter liet hij de fiets enkele weken aan de kant staan om op een goede manier te kunnen beginnen aan het nieuwe wielerjaar. 

Dat nieuwe wielerjaar begon goed met een vierde plek in de Omloop Het Nieuwsblad, de aftrap van het klassieke voorjaar. Daarna viel het voorjaar echter zwaar tegen voor Naesen. Mede door griep en een zware val in Dwars door Vlaanderen kon hij niet imponeren in de kasseienklassiekers. Een 41ste plek in de Ronde van Vlaanderen en een 54ste plaats in Parijs-Roubaix tekenden een opnieuw tegenvallend seizoen. 

Oliver Naesen Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties