[Update] Ploegbaas CCC bevestigt afhaken van titelsponsor in 2021 Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Ploegbaas CCC bevestigt afhaken van titelsponsor in 2021

[Update] Ploegbaas CCC bevestigt afhaken van titelsponsor in 2021

(30 april 2020) CCC was één van de eerste sponsors die hard getroffen werd door de coronacrisis, waarop de wielerploeg haar renners en staf verzocht om de lonen met tachtig procent te korten. Deze bede wordt echter niet aangenomen door de werknemers, zo vertelt Fausto Masnada aan SpazioCiclismo.

De Italiaanse klimmer, die pas sinds januari voor de formatie van Greg Van Avermaet koerst, spreekt van een 'moeilijke situatie'. 'Wij, als renners, hebben samen een tegenvoorstel gedaan waarin wij en de ploeg nader tot elkaar komen. De loonsverlaging die de ploeg voorstelde was onmogelijk te accepteren, ook al zitten we in een kritieke situatie. Voorlopig hebben we nog geen reactie op ons voorstel.'

De geruchten dat sponsor CCC de stekker eruit trekt, heeft Masnada ook meegekregen. 'Maar ons is nog niks verteld, wij weten niet anders dan dat we er weer bij zijn als er gekoerst kan worden.' De Italiaan mag zelf binnenkort weer de straat op om te trainen, na enkele heftige maanden. 'Ik woon in het centrum van Bergamo, de brandhaard van het coronavirus. Er zijn zo veel mensen overleden, ik heb elke dag ambulances gehoord', vertelde hij eerder al.

Update - 12 mei 2020 (8.52 uur): 'CCC en renners sluiten akkoord'

Volgens Het Nieuwsblad is het de onderhandelaars binnen de CCC-ploeg gelukt om een akkoord te sluiten. Dit akkoord zou inhouden dat de renners in ieder geval de helft van hun salaris over 2020 zullen krijgen. Daarnaast zou besloten zijn dat hoofdsponsor CCC na dit jaar de stekker uit de ploeg trekt. Die ploeg zou dan kunnen proberen een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Lukt dat niet, zitten de renners zonder contract.

Update II - 17 mei 2020 (09.30 uur): 'CCC communiceert volgende week over oplossing'

De laatste geruchten rond CCC Team zijn iets rooskleuriger dan een tijdje geleden en de ploeg lijkt dicht te zijn bij een akkoord. Serge Pauwels vertelt tegenover Wielerflits dat de ploeg volgende week daarover gaat communiceren.

Wat de inhoud van de berichten zal zijn, wil de Belgische renner van de ploeg niet vertellen: 'Dat is niet aan mij.' Volgens eerdere berichtgeving zal het gaan om een salariskorting van vijftig procent voor de renners, waarna na dit seizoen de stekker uit de ploeg getrokken zal worden.

Update III - 8 juni 2020 (10.30 uur): Ploegbaas CCC bevestigt stoppen sponsor

Ploegbaas Jim Ochowicz bevestigt in een persbericht van de ploeg dat CCC vanaf volgend seizoen geen titelsponsor meer zal zijn van de ploeg. 'We zijn nu actief op zoek naar een nieuwe sponsor.' In normale tijden is het voor ploegen al lastig om een nieuwe hoofdsponsor te vinden, door de coronacrisis zal dat nu nog moeilijker worden. 'We hebben vertrouwen dat er bedrijven zijn die in het wielrennen willen investeren, zeker gezien de groeiende populariteit van fietsen in de recente maanden', blijft Ochowicz hoopvol gestemd. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws