[Update] Roompot-Charles definitief uit het peloton: 'Heb nog staatslot gekocht' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Roompot-Charles definitief uit het peloton: 'Heb nog staatslot gekocht'

[Update] Roompot-Charles definitief uit het peloton: 'Heb nog staatslot gekocht'

(6 juli 2019) Erik Breukink weet niet of zijn ploeg Roompot-Charles nog kan doorgaan komend seizoen. Het is niet zeker of allebei de sponsoren doorgaan, vertelt de ploegleider aan Wielerflits.

'Ik schat de kansen op dit moment op 50-50. Dat is het spel op dit niveau, je hebt hier vaak geen sponsor die jarenlang meegaat. Het zou jammer zijn als het stopt. Op dit moment zijn er geen andere hoofdsponsoren die klaar staan. Als Roompot afhaakt, is het een lastig verhaal. Dat is de partij die toch wel de kar trekt en ook andere partijen aantrekt. Zonder Roompot zijn we te klein.'

Vanwege deze onzekerheid heeft Breukink zijn renners verteld dat ze vrij zijn om nieuwe ploegen te zoeken. 'We willen het namelijk niet op ons geweten hebben dat iemand een kans heeft, die renner vervolgens nog eventjes op ons wacht en dat het dan voorbij is.' Op dit moment staan onder meer Lars Boom en Jan-Willem van Schip onder contract bij de Nederlands-Belgische ploeg.

Update - 9 juli 2019 (10.48 uur): 'Geen paniek' omtrent toekomst Roompot-Charles

Erik Breukink liet eerder weten zich zorgen te maken over het voortbestaan van Roompot-Charles, Nick Nuyens relativeert het gerucht vooralsnog. ‘De situatie is dezelfde als in januari’, zegt de ploegleider tegen Het Nieuwsblad. ‘We zijn begonnen met twee hoofdsponsors voor één jaar en we hebben onze renners ook maar een contract van één jaar aangeboden.’

Het is op dit moment echter onzeker of de sponsoren hun contract willen verlengen. ‘Paniek is er niet. We hopen eind juli meer duidelijkheid te hebben of de ploeg doorgaat of niet.’ Roompot-Charles ontstond dit jaar als fusieploeg van Veranda’s Willems-Crelan en Roompot-Nederlandse Loterij.

Update II - 23 juli 2019 (16.14 uur): Roompot na 2019 hoofdsponsor af

Roompot Vakanties heeft besloten na dit seizoen te stoppen als hoofdsponsor van de Roompot-Charles wielerploeg. Dat maakt het team bekend op de ploegsite. Het bedrijf laat weten dat het niets te maken heeft met de sportieve prestaties van de laatste jaren. Het team gaat op zoek naar een vervangende hoofdsponsor, die noodzakelijk is voor het voortbestaan van de ploeg. Omdat dit een moeilijke opgave wordt, laten ze weten dat ze hun personeel en renners niet in de weg zullen zitten indien zij een overstap willen maken.

Update III - 24 juli 2019 (09.38 uur): Nuyens heeft goede hoop

Nick Nuyens heeft goede hoop dat Roompot-Charles een nieuwe sponsor kan vinden voor volgend jaar. Dat vertelt de ploegbaas in Het Nieuwsblad. 'Een grote ronde rijden, is niet gelukt, maar alle andere doelstellingen zijn wel bereikt. We ­willen iedereen bedanken voor de vijf mooie ­jaren. Ik geef ons vijftig procent kans op voortbestaan. Ik sluit op dit moment geen enkel scenario uit. We hebben nog tot september de tijd om een pro-continentale licentie aan te vragen.'

Update IV - 19 augustus 2019 (12.34 uur): Zijlaard acht toekomst Roompot klein

Nick Nuyens was in juli nog positief, maar Michael Zijlaard verwacht niet dat Roompot-Charles zonder hoofdsponsor Roompot nog een doorstart gaat maken. In De Volkskrant neemt hij stiekem al een beetje afscheid na vijf jaar in de wielersport. 'Tijden zijn veranderd. Iemand als Cees Bol had vroeger voor ons gekozen. Nu ging hij naar Sunweb', zo vertelt hij.

Roompot-Charles was lang de ploeg voor jonge renners, die een laatste stap nodig hadden richting de WorldTour. Met alle jeugdopleidingen wordt dat nu overbodig. Trots rest, op alles wat de ploeg heeft bereikt op de weg. 'En nul dopinggevallen in vijf jaar. Ook daar zijn we blij mee', stelt Zijlaard.

Update V - 4 oktober 2019 (12.00 uur): Roompot-Charles stopt definitief

Roompot-Charles stapt na dit seizoen definitief uit het peloton, zo laat de ploeg weten aan de NOS. Het personeel en de renners zijn vrijdag ingelicht dat ze op zoek moeten naar iets anders. 'We hakken nu de knoop door', stelt manager Michael Zijlaard, die de hoop niet helemaal opgeeft. 'Er liepen nog wat lijntjes, ik heb nog een staatslot gekocht, maar we moeten realistisch zijn en zeggen: het gaat niet meer lukken. Er zijn veel co-sponsoren die zo weer in zee gaan met ons, zodra we een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden.'

'We willen positief terugkijken en de mooie herinneringen meenemen', vervolgt hij. 'Als ik terugkijk op de afgelopen vijf jaar, dan springt de zege van Pieter Weening in de Ronde van Zwitserland er wel uit. Een overwinning op het hoogste niveau. En het eerste jaar met Dylan (Groenewegen, red.), die je vervolgens ziet uitgroeien tot wereldsprinter. Ook de zeges van Taco van der Hoorn waren speciaal, in de eendagswedstrijd Schaal Sels maar ook in de BinckBank Tour.' (Foto: Roompot-Charles)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws