[Update] Team Sunweb geeft droevige medische update over zwaar gecrashte Maas Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Team Sunweb geeft droevige medische update over zwaar gecrashte Maas

[Update] Team Sunweb geeft droevige medische update over zwaar gecrashte Maas

Edo Maas van Development Team Sunweb is zwaargewond geraakt bij een aanrijding in de Piccolo Lombardia, de Ronde van Lombardije voor beloften. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt in een persbericht.

De Nederlander botste in de afdaling van de Madonna del Ghisallo op een auto die het parcours op gereden was, zo luidt het persbericht. Of de auto was geparkeerd is onbekend. Maas klapte in ieder geval op de auto en liep daar onder meer breuken in zijn nek, rug en gezicht bij op. Gelukkig is hij buiten levensgevaar en in stabiele toestand.

De 18-jarige Maas ligt in het ziekenhuis in Milaan en is in het bijzijn van zijn familie. De ploeg roept op om de privacy van de familie te respecteren tot er een volgende update komt.

Update - 7 oktober 2019 (17:15 uur): Collega beschrijft val van Maas

Na het verschrikkelijke nieuws rond Edo Maas komt leeftijdsgenot Edouard Bonnefoix met een uitleg over het incident. De jonge Fransman reed samen met Maas in de achtervolging tot de auto opeens het parcours op kwam. Naar zijn vermoeden kwam deze vanaf zijn eigen oprit, terwijl de renners ongeveer 70 kilometer per uur reden. Zelf kwam Bonnefoix ongedeerd uit de strijd. (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

Update - 17 oktober 2019 (14:50 uur) - Sunweb geeft medische update over toestand zwaar gecrashte Edo Maas

Team Sunweb heeft op haar website verdere toelichting gegeven over de blessures van Edo Maas, met de hashtag #TogetherforEdo. De renner van het Development Team heeft meerdere succesvolle operaties ondergaan en is bij bewustzijn. Wel lijkt het er op dit moment de breuken in Maas zijn rug tot paraplegie hebben geleid, wat volledige verlamming van de benen inhoudt. Sunweb geeft mee 'dat het er niet op lijkt dat de functies in de benen van Maas ooit terugkeren'. Verder wenst de ploeg de familie en naasten van Maas alle sterkte in deze moeilijke tijd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws