Jumbo-Visma ziet kansen voor Van Aert in Tour: 'Hij kan die klimtijdrit winnen' Tour de France
Tour de France

Jumbo-Visma ziet kansen voor Van Aert in Tour: 'Hij kan die klimtijdrit winnen'

Jumbo-Visma ziet kansen voor Van Aert in Tour: 'Hij kan die klimtijdrit winnen'

Wout van Aert is momenteel nog herstellende van zijn botsing met een dranghek in de Tour de France van 2019, maar de Ronde van Frankrijk lonkt alweer o. Sportdirecteur Merijn Zeeman liet eerder weten dat de kans groot is dat Van Aert start, en ziet zelfs kansen voor Van Aert.

Van Aert boekte zijn eerste etappezege in de grootste rittenkoers ter wereld al, en had goede kans om de tijdrit te winnen als het noodlot niet had toegeslagen. Bovendien deed hij uitstekend werk voor zijn kopmannen. De kans is dan ook groot dat de Belg wederom aan de start in Frankrijk zal staan; op vele parcoursen kan hij uit de voeten.

Dat zal zeker ook een knechtenrol zijn, maar Zeeman ziet ook kansen voor Van Aert zelf. ‘Neem etappe 14 van Clermont-Ferrand naar Lyon. Dat is een soort mini-Milaan-Sanremo met op het einde een klimmetje en dan een afdaling. Echt iets voor Wout’, zegt Zeeman in Het Laatste Nieuws.

En dat is niet alles: ‘Die klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles kan hij ook winnen. Ik meen dat heel serieus. Die klim is zes kilometer lang. Als dat maar één keer is, kan Wout dat héél goed’, is Zeeman stellig. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws