Vader en zoon Dekker rijden de Giro d’Italia rondom hun huis in Brabant Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Vader en zoon Dekker rijden de Giro d’Italia rondom hun huis in Brabant

Vader en zoon Dekker rijden de Giro d’Italia rondom hun huis in Brabant

Vervelen doen voormalig profwielrenner Erik Dekker en zijn zoon David zich absoluut niet. Deze week reden ze in de provincie Brabant een parcours op platform Strava in de vorm van de Italiaanse laars. De Giro d’Italia kan dus gewoon in één dag worden afgelegd.

David Dekker van SEG Racing Academy is een veelbelovend talent dat dit jaar goed uit de startblokken ging. Hij boekte in drie wedstrijden twee overwinningen en behaalde een derde plaats in Le Samyn. De zoon van Erik is klaar voor de WorldTour.

Samen fietsten Erik en David deze week een tocht van 100,4 kilometer lang. Die werd afgelegd in drie uur en ging door Den Bosch, langs de Zuid-Willemsvaart, door het centrum van Schijndel en door het buitengebied bij Boxtel. ‘We hebben de route niet zelf uitgestippeld’, gaf Dekker (49) na afloop toe aan het Brabants Dagblad. ‘Die eer gaat naar oud-prof René Koppert (renner van TI-Raleigh). Hij heeft een dochter in Italië wonen. We wilden iets opdragen aan de Ronde van Italië, die deze maand verreden zou worden.’

Het fietsen van bijzondere routes, Strava-art, komt in deze tijden vaker voort. Erik Dekker fietste al olifanten, een neushoorn en een paashaas aan elkaar. ‘Uitgetekend door Joris Meijer uit Den Bosch. Hij maakte zelfs een route van een oetel.’ Oliver Naesen fietste dit jaar een hartje tijdens een trainingstocht op Strava. Sunweb-renner Joris Nieuwenhuis wist ‘stay home’ te rijden. (foto: Strava, Erik Dekker).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws