Valverde denkt stiekem aan Toursucces: 'Raak snel in vorm, dat kan mij helpen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Valverde denkt stiekem aan Toursucces: 'Raak snel in vorm, dat kan mij helpen'

Valverde denkt stiekem aan Toursucces: 'Raak snel in vorm, dat kan mij helpen'

Alejandro Valverde ziet voldoende mogelijkheden om nog iets van 2020 te maken. De veertigjarige Spanjaard beseft dat hij misschien wel een gouden kans heeft op succes, aangezien hij altijd snel de vorm hervindt.

In gesprek met Eurosport geeft Valverde aan dat hij doorgaans weinig wedstrijdritme nodig heeft om weer te pieken. 'Het seizoen gaat nog lang duren, dus is nu veel trainen niet logisch. In de Tour de France zullen veel renners hun piek halen, en in de wedstrijden erna zal die vorm wat afbotten. Het kan voor mij voordelig zijn dat er weinig rust zit tussen de races. Ik raak snel in vorm, al kost me dat de laatste jaren wel iets meer moeite. Dat kan mij helpen om een goede Tour te rijden.'

Valverde is in ieder geval van plan zijn gezicht vaak te tonen. Hij wil zoals oorspronkelijk gepland aantreden in de Tour de France, de Vuelta a Espana en hij heeft het WK wielrennen omcirkeld in de agenda. Verder noemt hij Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl hardop. (foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws