Valverde is nog niet verzadigd; wordt de 'Onverslaanbare' de 'Onvermoeibare'? Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Valverde is nog niet verzadigd; wordt de 'Onverslaanbare' de 'Onvermoeibare'?

Valverde is nog niet verzadigd; wordt de 'Onverslaanbare' de 'Onvermoeibare'?

Na de eerste koersweken van 2019 lijkt er haast iets van sleet te komen op het 39-jarige lijf van Alejandro Valverde. Tegen zijn gewoonte van de laatste jaren in, wist hij nog niet te winnen. Tegenover AS vertelt de Spanjaard over het behalen van de regenboogtrui, gemotiveerd blijven op zo'n hoge wielerleeftijd en wat er nog in het vat zit in de toekomst. Hoelang mogen we nog van De Onverslaanbare genieten?

Valverde laat zijn licht schijnen over de magie van de regenboogtrui. 'Het is fenomenaal om de trui te mogen dragen, ik ben er vereerd door. Hoewel het nog in het niets valt met de explosie van geluk toen ik over de lijn kwam in Innsbruck. Iedereen herinnert zich de kreet en de knuffel met Juan Carlos Escámez (goede vriend en verzorger). Ik krijg er nog kippenvel van. Verder heeft het me niet veel veranderd. Ik heb dezelfde goesting om te trainen en wil om te winnen.' Toch merkt Bala wel iets van verandering nu hij de gekleurde strepen om zijn borst heeft. 'Ik heb nooit te klagen gehad over respect in het peloton, maar ik merk wel dat ik meer gegroet werd in Mallorca en Valencia.'

Over hoe hij op 39-jarige leeftijd nog zo Spartaans kan leven voor de sport zegt hij: 'Dat heb ik altijd gedaan. Het is ook de rede dat ik mijn loopbaan zo heb kunnen rekken. Of ik net als een Chris Horner nog doorga tot ver na mijn veertigste weet ik echt niet. Op 42-jarige leeftijd de Vuelta winnen is een ander paar mouwen. Ik zal doorgaan tot de Spelen van Tokio en ook niet direct er na stoppen, dat is zeker. Ik geniet er nog elke keer van om met een groep jongens de weg op te gaan om te trainen.'

Een medaille op de Spelen lijkt het belangrijkste hiaat op zijn palmares. 'De Spelen zitten in mijn hoofd, maar ik rij niet om de gaten in mijn erelijst op te vullen. Ik rij om te genieten en het team successen te bezorgen. Ik slaap er bijvoorbeeld niet minder om dat ik de Amstel Gold Race nog nooit won of nog niet op gelijke hoogte sta met Merckx qua zeges in Luik.' Het Spaanse medium trekt nog de stoute schoenen aan en vraagt hem hoe hij terug kijkt op zijn schorsing voor Operation Puerto, waarop Valverde Cruijffiaans reageert: 'Ik waardeer het op de manier waarop ik het niet ga waarderen.' (Foto: Movistar / Photo Gomez Sport)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws