Froome heeft zin in Colombiaanse ronde: 'Speciaal voor ons om hier te zijn' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Froome heeft zin in Colombiaanse ronde: 'Speciaal voor ons om hier te zijn'

Froome heeft zin in Colombiaanse ronde: 'Speciaal voor ons om hier te zijn'

Chris Froome begint het jaar waarin hij zijn felbegeerde vijfde Tourzege wil behalen in Colombia. Samen met drie Colombiaanse teamgenoten staat hij voor het eerst in het land aan de start en de Brit heeft er zin in. Of hij ook mee kan doen om de zege is echter nog maar de vraag. Ciclismo International verzamelde wat quotes van Froome.

De viervoudig Tourwinnaar is inmiddels al een paar dagen in het land, om zo goed mogelijk te acclimatiseren aan de hoogte. 'Dit is een goed moment in het seizoen om naar Colombia te gaan. Het is een behoorlijke verandering om van het zeeniveau in Europa te komen. Het niveau van de meeste Colombianen zal hier ongetwijfeld hoger zijn dan het mijne, dus ik zal veel moeten geven om ze te kunnen bij benen.'

Of hij mee zal kunnen doen om de eindzege is maar de vraag. 'Het is moeilijk te bepalen hoe goed mijn conditie momenteel is. Ik voel me zeker niet slecht, maar als gezegd kom ik van zeeniveau.' En daar zit het probleem hem in. 'Ik zal hier rijden tegen een peloton vol Colombianen dat gewend is op hoogte te rijden en daar ook de hele winter in heeft getraind. Het zal volgende week hopelijk een goede harde test worden.'

Bovenal heeft Froome zin in de ronde, nadat hij ongetwijfeld de beelden en verhalen van afgelopen jaar heeft mee gekregen. Dat hij drie teamgenoten (Egan Bernal, Sebastián Henao en Iván Ramiro Sosa) met zich mee heeft die een thuiswedstrijd rijden speelt daar zeker een rol in. 'Er zijn voorheen Colombiaanse rivalen geweest, maar ik heb ook altijd ploeggenoten uit het land gehad. Er is een speciale band met Colombia bij Team Sky. Het is bijzonder voor ons hier te zijn en een beetje een beeld te krijgen waar die jongens vandaan komen.' (Foto: Team Sky)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws