Van Baarle vliegt naar rood-wit-blauw bij NK Tijdrijden; Terpstra zilver, Kelderman brons Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Baarle vliegt naar rood-wit-blauw bij NK Tijdrijden; Terpstra zilver, Kelderman brons

Van Baarle vliegt naar rood-wit-blauw bij NK Tijdrijden; Terpstra zilver, Kelderman brons

Dylan van Baarle heeft met grote overmacht het NK tijdrijden bij de mannen gewonnen. Na de zege voor Ellen van Dijk bij de dames, leek Jos van Emden bij de heren de grote favoriet. De renner van LottoNL-Jumbo haalde echter niet eens het podium en werd vijfde. Niki Terpstra en Wilco Kelderman pakten op gepaste afstand van Van Baarle zilver en brons.

Van Baarle, die na afloop met tranen in zijn ogen juichte, won de tijdrit door zijn constantheid. Bij het eerste tussenpunt was Van Emden namelijk nog een seconde sneller, maar bij het tweede en derde tussenpunt gaf de routinier veel tijd toe. Ook Terpstra reed een vlakke tijdrit, maar kwam simpelweg te kort ten opzichte van Van Baarle.

Kelderman leek lange tijd een teleurstellende tijdrit te rijden, maar kwam uiteindelijk toch bovendrijven. Hij hield het tempo hoog en waar anderen inleverden, daar won hij tijd en plekken. Uiteindelijk gaf hij slechts een dikke minuut toe op de winnaar. Grote verrassing van de dag was Dion Beukeboom, die zich brutaal tussen de grote namen nestelde met een vierde plaats.

Uitslag NK Tijdrijden voor mannen:

1. Dylan van Baarle 1:02:34
2. Niki Terpstra +0.30
3. Wilco Kelderman +1.03
4. Dion Beukeboom +1.44
5. Jos van Emden +1.55
6. Pascal Eenkhoorn +2.53
7. Martijn Tusveld +3.26
8. Peter Koning +3.50
9. Oscar Riesebeek +3.56
10. Daniel Abraham Gebru +4.25

Schrijf je nu in bij Ploegleider, stel jouw wielerploeg samen voor de Tour de France en win in onze Subleague het shirt van Team Sunweb!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws