Van der Poel kopman op WK in Yorkshire? Dekker: 'Het gaat geld kosten' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van der Poel kopman op WK in Yorkshire? Dekker: 'Het gaat geld kosten'

Van der Poel kopman op WK in Yorkshire? Dekker: 'Het gaat geld kosten'

Als Mathieu van der Poel wil dat hij de absolute kopman is op het WK in Yorkshire, dan zal hij daar wat voor over moeten hebben. Dat beweert Thomas Dekker in de podcast van In het Wiel, Volgens de oud-renner is het een gouden kans om wereldkampioen te worden.

'Nederland heeft op het WK één kopman en daar moet iedereen voor rijden. Mathieu van der Poel gaat die dag de beste ploeg uit zijn carrière hebben. Normaal heeft hij een kleine, weliswaar mooie ploeg. Dan heeft hij opeens renners van wereldniveau om zich heen die hem gaan helpen. Dan zijn het jongens van bijvoorbeeld Jumbo-Visma en Sunweb die voor hem knechten.'

Echter, om al de neuzen dezelfde kant op te krijgen, verwacht de oud-renner dat daar wel iets tegenover moet staan. 'Het gaat geld kosten. Wielrennen is een profsport en die acht doen dat niet zomaar. Het is gebruikelijk om de prijs te verdelen, maar alleen als hij wereldkampioen wordt. En dan krijgt Van der Poel zelf premies die veel groter zijn.' (Foto: ProShots)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws