Van der Poel opgelet: Lutsenko wint na indrukwekkende solo Coppa Sabatini Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van der Poel opgelet: Lutsenko wint na indrukwekkende solo Coppa Sabatini

Van der Poel opgelet: Lutsenko wint na indrukwekkende solo Coppa Sabatini

Alexey Lutsenko heeft de Coppa Sabatini gewonnen. De Kazach van Astana was solo veel te sterk voor de rest. Hij finishte uiteindelijk een dikke minuut voor Sonny Colbrelli, die de sprint van de achtervolgers won.

Lutsenko was al ver voor de finale alleen in de aanval gegaan, nadat onder meer Egan Bernal zich als lid van een vroege kopgroep reeds had geroerd. Hij begon op 73 kilometer van het einde en had op 25 kilometer van de meet een voorsprong van twee minuten op een eerste achtervolgende groep. Bernal was daar in die fase al niet meer bij.

Op een lastig parcours sloegen Narvaez, Albasini, Visconti, Colbrelli, Bettiol, Vendrame, Finetto, Velasco, Cherkasov, Cimolai en Sbaragli de handen ineen, maar ze kwamen maar moeilijk dichterbij de ontketende Lutsenko. Op de laatste klim hield hij knap stand en met tien kilometer voor de wielen had hij nog steeds 1.14 minuten speling.

Uitslag Coppa Sabatini 2019

1. Alexey Lutsenko
2. Sonny Colbrelli +1.03
3. Simons Velasco +1.04
4. Kristian Sbaragli ''
5. Filippo Ganna +1.59
6. Davide Cimolai +2.16
7. Fabian Lienhard ''
8. Marco Canola ''
9. Andrea Vendrame ''
10. Michael Albasini ''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws