Vertrek Dumoulin verrast Kittel niet: 'Vinden ze bij Sunweb blijkbaar moeilijk' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Vertrek Dumoulin verrast Kittel niet: 'Vinden ze bij Sunweb blijkbaar moeilijk'

Vertrek Dumoulin verrast Kittel niet: 'Vinden ze bij Sunweb blijkbaar moeilijk'

Tom Dumoulin besloot dit seizoen dat hij een punt wilde zetten achter het stukgelopen huwelijk met Team Sunweb en maakte de overstap naar Jumbo-Visma. Het is een manoeuvre die Marcel Kittel als geen ander begrijpt. De Duitser stopte dit jaar met wielrennen, maar zag ook ooit een samenwerking met Giant-Alpecin, de voorloper van Sunweb, stuk lopen.

‘In 2015 heb ik het zwaarst geleden’, zegt Kittel tegenover Helden over zijn laatste jaar bij het toenmalige Giant-Alpecin. ‘Ik had mijn contract na vier etappezeges in de Tour verlengd, maar ineens lukte niets meer. Ik heb dat jaar heel veel last gehad van druk. Dat vreet aan je, achtervolgt je’, vertelt Kittel.

In het voorjaar van 2015 wilde hij eigenlijk al niet meer fietsen. ‘Ik was depressief. Tot de Tour hebben ploegbaas Iwan Spekenbrink en ik geprobeerd een oplossing te vinden, maar dat is niet gelukt. Ik voelde me niet meer goed bij de ploeg en vroeg in september contractontbinding aan. Het begon met de ziekte van Pfeiffer, daarna zijn we uit elkaar gegroeid.’

Dat uit elkaar groeien overkwam dit jaar Dumoulin, met wie Kittel nog regelmatig app-contact heeft. ‘Dat Dumoulin weg wilde was voor mij geen verrassing. Spekenbrink smeedt een ploeg voor jonge renners en die worden ook heel goed begeleid. Maar als renners kopman worden, dan moet je ze een zekere vrijheid geven. Dat vinden ze bij de ploeg blijkbaar heel moeilijk’, weet Kittel. ‘Het begon met mij, maar je zag hetzelfde probleem ontstaan met Warren Barguil en John Degenkolb. Daarna was het Tom.’ (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws