Vingegaard slaat slag op Alpe du Zwift en wint Jumbo-eCompetitie Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Vingegaard slaat slag op Alpe du Zwift en wint Jumbo-eCompetitie

Vingegaard slaat slag op Alpe du Zwift en wint Jumbo-eCompetitie

De laatste etappe van de Jumbo-Visma eCompetitie is gewonnen door Jonas Vingegaard. Hij versloeg in een sprint bergop George Bennett. Door deze winst rijdt hij ook Mike Teunissen nipt uit de leiderstrui.

In de laatste rit van de competitie stond niets minder dan de Alpe du Zwift op het programma. Teunissen droeg de leiderstrui, maar met deze klim in het vooruitzicht kreeg de klassiekerrenner de zege in ieder geval niet zomaar in de schoot geworpen. De eerste kilometers van het parcours ging het er nog rustig aan toe, waardoor de renners nog tijd hadden voor een praatje. Daarna was het Amund Grøndahl Jansen die de knuppel in het hoenderhok gooide en een aanval plaatste. De Noors kampioen kreeg Timo Roosen met zich mee.

Vingegaard op strooptocht, Teunissen moet achtervolgen

Lang hield het duo het niet vol voorin. Op het moment dat het wegdek de hoogte inging, kregen ze het direct lastig. Andere mannen namen het initiatief, waaronder Vingegaard. De Deen was op voorhand de grootste kandidaat om de leiderstrui van Teunissen af te snoepen en leek van plan om het tempo direct de hoogte in te duwen. Koen Bouwman en Lars Boven, de winnaar van de vorige rit, kropen in zijn wiel.

Teunissen koos ervoor om niet te veel op het tempo van Vingegaard te letten en reed verder op zijn eigen tempo. Vooraan begonnen ook Bouwman en Boven het lastig te krijgen: zij lieten de Deen gaan. De grootste concurrent van Vingegaard kwam vanuit de achtergrond, waar George Bennett plots bezig was met een sterke opmars. De kiwi kwam steeds dichterbij, maar had moeite om de laatste meters te dichten.

Teunissen verbaast op klim, Roglic rukt op

Na een aantal kilometers van achtervolgen, bereikte Bennett eindelijk het achterwiel van zijn ploeggenoot. De twee trokken even met elkaar door, maar daarna rook de man uit Nieuw-Zeeland bloed. Hij zette Vingegaard onder druk met een kleine versnelling en sloeg een klein gaatje. De Deen gaf zich echter niet zo snel gewonnen en reed dat gaatje dicht.

Waar Tom Dumoulin zijn expeditie op de Alpe du Zwift afgebroken zag worden door een betaalscherm, reed zijn mede-kopman Primoz Roglic langzaam naar de koplopers toe. In zijn eigen tempo had hij inmiddels Bouwman en co ingehaald en reed hij virtueel op de derde plaats in de wedstrijd. Met Teunissen en Foss streed hij om de laatste podiumplek achter Bennett en Vingegaard, die definitief uit het zicht leken te zijn.

Drama voor Teunissen, Vingegaard slaat dubbelslag

Bennett was in de slotkilometer de eerste die aanging. De wattages gingen de hoogte in, maar hij kreeg Vingegaard niet los. De Deen counterde, maar ook Bennett liet de zege zich niet zomaar uit de vingers glippen. Met een power-up in de hand kon Vingegaard nog een laatste sprint eruit persen. Dat was de genadeklap voor Bennett, die genoegen moest nemen met de tweede plek.

Teunissen reed ontzettend sterk en eindigde uiteindelijk op de vijfde plek op de slotklim. Het bleek echter niet genoeg te zijn voor de Nederlander. Hij kwam één punt te kort om de leiderspositie in het klassement vast te houden. Die eer ging eveneens naar de winnaar van de dag, Vingegaard.

Uitslag etappe 4 eCompetitie Jumbo-Visma

1. Jonas Vingegaard
2. George Bennett
3. Tobias Foss
4. Primoz Roglic
5. Koen Bouwman
6. Mike Teunissen
7. Pascal Eenkhoorn
8. Lars Boven
9. Robert Gesink
10. Owen Geleijn

Eindklassement eCompetitie Jumbo-Visma

1. Jonas Vingegaard
2. Mike Teunissen
3. Lars Boven
4. Tobias Foss
5. Sepp Kuss
6. George Bennett
7. Wout van Aert
8. Owen Geleijn
9. Maurice Ballerstedt
10. Axel van der Tuuk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws