Weening over strijd Jumbo versus INEOS: ‘Voordeel voor de rest van peloton’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Weening over strijd Jumbo versus INEOS: ‘Voordeel voor de rest van peloton’

Weening over strijd Jumbo versus INEOS: ‘Voordeel voor de rest van peloton’

Pieter Weening rolde vrijdag in het Critérium du Dauphiné als 99e renner over de meet op dik vijfentwintig minuten achterstand van winnaar Davide Formolo. In het algemeen klassement staat hij nu 116e op bijna een uur achterstand. Hij moet wennen aan het wedstrijdkoersen, laat hij aan de NOS weten.

De renner krijgt bij Trek-Segafredo, na het opheffen van zijn vorige team Roompot, een herkansing. ‘Eind vorig jaar had ik al contact met ze. En uiteindelijk is het ook goed gekomen. Ik zou normaal al in maart hebben gereden. Maar toen kwam de corona om de hoek natuurlijk.’

Het Critérium Dauphiné is zijn eerste etappekoers dit jaar. ‘Vanaf februari ben ik goed aan het trainen, maar ik merk dat als je bijna een jaar niet hebt gekoerst, het toch weer even wennen is. Je kunt in een training wel diepgaan, maar in een wedstrijd is dat toch anders.’

Weening: 'Jumbo en INEOS gaan toch naar elkaar kijken'

Weening kan genieten van de tweestrijd tussen de grootmachten Jumbo-Visma en Team INEOS. ‘Mooi om te zien. Ik denk wel dat het een voordeel is voor de rest van het peloton, omdat die twee straks toch naar elkaar gaan kijken. Het is ook nog afwachten wie er het beste heeft gepiekt. De Dauphiné is leuk, maar het moet straks gebeuren in de Tour’, aldus de voormalig Tour-etappewinnaar. (foto: Sirotti).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws