Zeeman: 'Combinatie Giro-Vuelta ziet er interessant uit voor Groenewegen' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Zeeman: 'Combinatie Giro-Vuelta ziet er interessant uit voor Groenewegen'

Zeeman: 'Combinatie Giro-Vuelta ziet er interessant uit voor Groenewegen'

De afgelopen vier jaar hoorde Dylan Groenwegen steevast bij de kopmannen van Jumbo-Visma in de Tour de France. Of daar volgend jaar een vijfde seizoen aan vast wordt geplakt, is nog maar de vraag. Teammanager Merijn Zeeman geeft in gesprek met Het Nieuwsblad aan dat de combinatie Giro-Vuelta voor Groenewegen komend seizoen een 'interessante gedachte' is.

Het kan dus zo maar zijn dat het niet 4 op een rij wordt voor Groenewegen, daar hij de afgelopen drie edities van de Tour minimaal een ritzege wist te bemachtigen. Zeeman stelt echter wel voorop dat de knoop nog niet doorgehakt is. 'Er staan nog enkele sessies gepland, en daarna beslissen we. De gesprekken met de kopmannen individueel hebben wel al plaatsgevonden, we weten wat ze willen.'

Dat Groenewegen volgend jaar misschien niet in de Tour aanwezig zal zijn, hangt ook samen met de parcoursen van de grote rondes. In de Tour zijn de kansen voor de rappe mannen schaars, terwijl deze in de andere rondes vaker aanwezig zijn. Dat beaamt ook Zeeman: 'De Giro telt vijf sprintkansen in de eerste twaalf dagen, en de Vuelta start in Nederland met een ploegentijdrit en twee vlakke ritten. Dat is iets voor Dylan.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws