Dubbel succes op Teamsprint EK Baan: mannen voor derde keer op rij goud, brons voor vrouwen Baanwielrennen
Baanwielrennen

Dubbel succes op Teamsprint EK Baan: mannen voor derde keer op rij goud, brons voor vrouwen

Dubbel succes op Teamsprint EK Baan: mannen voor derde keer op rij goud, brons voor vrouwen

Nederland kende een succesvolle eerste dag van het EK Baan in het Zwitserse Grenchen. Nadat Philip Heijnen in de Afvalkoers en de vrouwen op de Teamsprint beide brons wonnen, kwam de kers op de taart van de mannen op de Teamsprint. Het drietal Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland won voor de derde keer op een rij de Europese titel.

Tijdens het ochtendprogramma waren de mannen al het snelst tijdens de kwalificaties. Met een tijd van 42.826 seconden waren ze drie tienden van een seconde sneller dan Groot-Brittannië. De Fransen noteerden de derde tijd, een halve seconde trager dan Nederland. In de kwartfinale rekende Nederland vervolgens makkelijk af met Tsjechië en zette het wederom de snelste tijd, waardoor ze in de finale tegen Groot-Brittannië om het goud mochten strijden.

Na een valse start van de Britten waren beide ploegen bij de tweede start wel goed weg. Na de start zat Nederland op een korte achterstand, maar dat zette Nederland in de volgende ronde direct recht, waarna ze met drie tienden van een seconde verschil de Britten versloegen. Het brons ging naar Frankrijk dat Duitsland versloeg.

De vrouwen wonnen brons door Frankrijk in een rechtsreeks duel te verslaan. Kyra Lamberink, Steffi van der Peet en Hetty van de Wouw waren in de kwalificatie vier tienden langzamer dan de Duitse dames, die de snelste tijd neerzetten. In de kwartfinale volgde Polen als tegenstander. Ook deze horde wisten de Nederlanders te overwinnen. De tijd van de vrouwen was uiteindelijk goed voor de derde tijd, waardoor ze voor het brons mochten strijden tegen Frankrijk, dat zo’n vier tienden trager was. In de strijd om het brons bevestigde Nederland die snellere tijd door Frankrijk opnieuw te verslaan. Het goud ging naar Duitsland, dat eenvoudig afrekende met Groot-Brittannië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws