Philip Heijnen verrast op EK Baan met bronzen plak op Afvalkoers, geen medaille voor Viviani Baanwielrennen
Baanwielrennen

Philip Heijnen verrast op EK Baan met bronzen plak op Afvalkoers, geen medaille voor Viviani

Philip Heijnen verrast op EK Baan met bronzen plak op Afvalkoers, geen medaille voor Viviani

Philip Heijnen heeft knap een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel Afvalkoers tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen in Grenchen. De titel ging naar Tim Torn Teutenberg. De Duitster rekende in de slotronde gemakkelijk af met Rui Oliveria.

Heijnen kwam de eerste rondes gemakkelijk door. Toen er nog zeven over waren hield Heijnen zich nog steeds knap staande, ook letterlijk want de Nederlander ging schouder aan schouder met de Belg Jules Hesters. Voor regerend wereldkampioen Elia Viviani viel verrassend het doek toen er nog vijf rondes moesten worden afgelegd. Nadat de Fransman Donovan Grondin ook eruit moest, was brons voor Heijnen zeker, een knap resultaat voor de 22-jarige EK-debutant.

Heijnen is een talentvol baanrenner op de duuronderdelen. In 2022 won hij goud op de Koppelkoers tijdens de EK voor beloften. Op datzelfde toernooi pakte hij ook brons op het onderdeel Omnium. In Grenchen zal Heijnen niet deelnemen aan het Omnium. Namens Nederland doet Jan-Willem van Schip mee aan dat onderdeel. Heijnen rijdt sinds dit jaar op de weg voor het Nederlandse ABLOC CT.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws