Hetty van der Wouw pakt knap EK-brons op vijfhonderd meter tijdrit Baanwielrennen
Baanwielrennen

Hetty van der Wouw pakt knap EK-brons op vijfhonderd meter tijdrit

Hetty van der Wouw pakt knap EK-brons op vijfhonderd meter tijdrit

Hetty van der Wouw heeft tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel vijfhonderd meter tijdrit. De Nederlandse noteerde knap de derde tijd achter winnares Emma Hinze en de Française Taky Kouamé.

Twintig vrouwen deden in de middag een poging om zich voor de finale te kwalificeren. Een plek bij de beste acht was voldoende om door te gaan. Namens Nederland wisten Kyra Lamberink en Hetty van der Wouw zich te kwalificeren. Ze gingen met respectievelijk de zevende en de vierde tijd door naar de finale. De Duitse Hinze zette de snelste tijjd neer: 33.115 seconden.

In de finale startte Lamberink als tweede. Haar tijd van 34.200 was bij lange na niet voldoende voor de medailles. De Britse Lauren Bell was de eerste die onder de 34 seconden (33.710) dook. De nummer twee op de sprint Pauline Grabosch verbeterde die tijd vervolgens met slechts twee honderdsten. Het was daarna de beurt aan Van der Wouw. De Nederlandse reed een sterke vijfhonderd meter en was vijftien honderdsten sneller dan Grabosch.

Nog drie vrouwen moesten vervolgens starten, dus het beloofde spannend te worden om een medaille. Als eerste mocht regerend wereldkampioen Taky Kouamé. De Française bleek een maatje te groot voor de Nederlandse en deed de tijdrit zestien honderdsten sneller. Mirian Vece leek daarna ook sneller onderweg, maar stortte in het tweede deel in, waardoor ze achter Kouamé en Van der Wouw eindigde. De Nederlandse was zodoende zeker van het brons. Het zou uiteindelijk ook brons worden, daar Hinze de Europese titel opeiste.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws